Tyupa ділиться новим альбомом

Нещодавно електронний проєкт Tyupa видав альбом "Горизонт". Реліз присвячений пам’яті Віти Тюпи-Павай, постійної учасниці формації.

Робота над цим альбомом була тривалою, оскільки виконавці Михайло і Віта не відчували, що всі композиції альбому вже написані й продовжували писати музику. В результаті до альбому ввійшло 11 треків, а процес його написання розкинувся на кілька років.

"Ми працювали далі, допоки відчуємо завершеність. Водночас ми не могли погодити ритм секцію – це тривало найдовше. До речі, в альбомі 2 версії [треку] "Горизонт" якраз через те, що ми зайшли в кут і не знали, що робити з ритм-секцією. Ми зробили абсолютно нове аранжування й випустили дві версії. "Горизонт" нам подобався настільки, що ми вважали цю композицію однією з найгарніших", – розповідає Михайло Неформату.

Саме тому альбом отримав відповідну назву.

Слухайте альбом на стримінгах: YouTube Music, Spotify, DeezerApple Music

Оскільки альбом вийшов після смерті Віки, яка доклалася до його створення, Михайло присвятив реліз їй.

"Це альбом пам‘яті моєї сестри – Віти Тюпи-Павай, і тієї неймовірно чудової подорожі, в якій ми з нею побували, коли створювали музику разом, репетирували, стояли поруч одне з одним і відчували до кісточок, що нам подобається те, що ми робимо", – додає Михайло.

У серці самих композицій, за його словами, лежить тема легкості моментів у житті, а сам альбом торкається важливих людей і явищ цього світу. 

"[Альбом] про найцінніше, що в нас є: про наших рідних, близьких, друзів. Він про нашу Україну і про кожне українське серце, яке буде битись завжди і ніхто й ніщо його не зупинить. Він про те, які помилки ми зробили і чого не варто було робити. Він про дітей, їхнє світло та легкість. Він про мою сестру – найпрекраснішу людину, яку я знав".

Тепер Михайло зосередиться на завершенні інших напрацювань, які вони підготували з сестрою для наступного альбому. У їхніх планах було зіграти його на вінтажному korg EMX 1 без будь-якого іншого програмного забезпечення (DAW). За словами Михайла, він не збирається зупинятися, оскільки музика повертає його в приємні моменти спільного з Вітою музичного минулого.

Tyupa – електронний проєкт, який заснував ужгородський музикант Михайло Тюпа в 2012 році. Його перший мініальбом "Poema" вийшов на американському лейблі Proton Limited. У 2015 році до проєкту приєдналася сестра Михайла Віта Тюпа-Павай і той став дуетом. Із 2016 року вони співпрацюють зі львівським лейблом Dzhmil’ Records, на якому випустити кілька синглів, EP і альбом "Skeli". Проєкт поєднує у своїй творчості стилі indie electronic, chillout, downtempo і trip-hop. Із 2023 року Михайло знову веде проєкт самостійно.

Tyupa в мережі:

https://www.instagram.com/tyupa_official/

Фото обкладинки – Instagram проєкту