Буйтур видав перший альбом

Нещодавно блек-метал проєкт Буйтур видав повноформатний альбом "Пісня Хромленого списом".

Юрій, засновник і автор музики проєкту, задумав цей альбом восени 2021 року. До його запису він перейшов вже наступного року, в стані глибинної рефлексії внаслідок початку війни.

"Гараж за цвинтарем, холод і темрява – більша частина запису припала на грудень-січень. Довше очікуваного, адже партії на різних інструментах я відігравав окремо, і за відсутності електрики процес ускладнився", – розповідає Юрій Неформату.

Слухайте альбом на стримінгах: YouTube Music, Spotify, Apple Music

Лірика альбому, за словами виконавця, відповідає тому виклику, з яким стикнулася українська дійсність зараз:

"Повернення до власного коріння, усвідомлення самобутності, досвіду та мудрості поколінь, які лишили нам у спадок те, що сьогодні ми захищаємо від ворога. Та ж теза закладена в назві альбому – крізь муки ініціації, у катарсичному стані, поранений ліричний герой очищується болем, здобуває знання про світ. Хто він – кожен відповість сам, та принаймні двоє представників всесвітнього божественного пантеону пройшли через це випробування й здобули безцінні знання тисячоліть".

Водночас Юрій заклав у цей альбом певну оповідь про природу речей. У ній ідеться про "невідворотність фінальної битви, як закінчення поточної ери та перехід до нової".

"Нова ера – світла, проте народжена в темряві. У ліриці обігруються парадоксальні явища, загибель і переродження світу людей, фатальна кара, що наздоганяє кривдника, який поставив під сумнів волю богів".

Тепер виконавець працює над матеріалом для свого наступного альбому. За його словами, в ньому планується більше гітарних, вокальних і ритмічних експериментів, а саме звучання тяжітиме до помітної атмосферності й глибокого занурення в авторський творчий вимір. Реліз очікується восени.

Буйтур – блек-метал проєкт, який заснував музикант Юрій Мовчан задля творчого висловлення. В його дискографії два ЕР та альбом "Пісня Хромленого списом".

Буйтур у мережі:

https://www.instagram.com/buithur/

Фото обкладинки – надав виконавець