Неформат проведе у Києві власну музичну конференцію

8 квітня у Києві Неформат проведе свою першу музичну конференцію "Neformat Music Unity". Запрошуємо до участі усіх охочих! 

"Neformat Music Unity" — це перша в Україні музична конференція, спрямована на потреби та інтереси представників вітчизняного музичного андеграунду. Ми обговоримо актуальні виклики для музикантів та клубів, обміняємося досвідом роботи та творчості в умовах війни та спільно подумаємо про майбутнє музичної культури та її перспективи.

“У лютому 2022-го здавалося, що для української музичної культури рік буде втраченим. Однак уже за кілька тижнів ми спостерігали активне пожвавлення, що швидко переросло в лавину нових пісень, сотні благодійних концертів, успішні європейські тури, величезні міжнародні збірки за участі наших гуртів, численні згадки в закордонних музичних медіа, тисячі та навіть мільйони прослуховувань на Spotify

Звісно, ми розуміємо, що за цей культурний підйом наше суспільство платить високу ціну, і саме тому благодійність, волонтерство та допомога ЗСУ будуть однією із центрових тем нашої конференції. Водночас, оскільки ми віримо в Перемогу нашої доблесної армії, нам варто обговорити подальші кроки, необхідні для сталого розвитку музичної культури, зокрема андеграундної, яка зараз, на хвилі особливої уваги для всього українського, має шанс стати більш помітною та впливовою у вітчизняній музичній індустрії”, — Ярина Денисюк, головна редакторка Неформату.

У рамках конференції відбудуться три дискусії та одна лекція, а завершиться все неформальним спілкуванням під музику проєкту stonefromthesky:

  • Дискусія I. "Благодійність, волонтерство, тури: як музика збирає гроші для фронту". (Модераторка — Ксенія Янус, спікери — Олександр Куц, учасник гурту VOVK, Катерина Войчук з фонду Musicians Defend Ukraine та Олександр Сєдов з фонду Heavy Metal Volunteers)
  • Лекція "Розвиток української музики: ідеї та можливості" з Music Export Ukraine (Альона Дмуховська та Діана Дадонова)
  • Дискусія II "Бум нової української музики: обмін досвідом" (Модератор — Микола Мага, спікери — фронтмен True Tough Роман Ткачук, головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко та Sad Novelist)
  • Дискусія III "Клуби як основа розвитку музичної сцени: роль та значення в умовах війни" (Модератор — Єгор Фелюст, спікери — Євген Гончаров (Модуль), Станіслав Київський (The Crown) та Олександр Капука (More Music Club).

Докладний розклад та опис усіх блоків конференції ви знайдете за цим посиланням. 

Конференція проходитиме наживо в клубі The Crown (Київ, Сагайдачного 10), 8 квітня. Також усі охочі зможуть долучитися до онлайн-трансляції заходу. Участь безкоштовна, однак слід зареєструватися за посиланнями:

Кількість місць обмежена, тож 25–26 березня ми розішлемо підтвердження всім відібраним учасникам. Усі зареєстровані онлайн-учасники отримають посилання на пряму трансляцію конференції.

До зустрічі на Neformat Music Unity!

Конференція відбувається в межах реалізації проєкту #ZMINA_2_0 “Субгранти для культурних проєктів” фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є виключною відповідальністю ГО “Неформат Україна” й не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.