The BUMA відкриває список номінантів

Українська метал-премія The Best Ukrainian Metal Act таки відбудеться – подія пройде 21 січня 2023 року у Bel Etage Music Hall. За звання найкращого метал-гурту 2022 року змагатимуться 7 команд, які гратимуть наживо.

"Як і зазвичай, ми керувалися тим, що хто зробив – альбоми, кліпи, тури, яскраві виступи. Наша премія про індустрію. Звісно, були відмови [ред. – брати участь], але ми не будемо про них говорити, проїхали", – каже Влад Ляшенко, засновник премії, Неформату.

Першим із номінантів на премію назвали металкор гурт True Tough. Їхній останній реліз, ЕР "Panopticon", вийшов ще у 2021 році. На ньому, до речі, є записаний трек за участі Sick Solution, які стали переможцями The BUMA вже за кілька місяців. Цьогоріч True Tough були активними наживо й мали низку виступів, в тому числі на нашому благодійному Neformat Family Gig

Другим оголосили київський альтернативний гурт Harmata, який цьогоріч видав сингл "Time2Kill" та давав благодійні концерти Україною.

Третій номінант на цьогорічну премію – металкор гурт BLIND8. Музиканти дійсно були продуктивними й за рік встигли видати повноформатний альбом "More Than One", кілька синглів та представили свій новий кліп.

 

Четвертий оголошений гурт – FarInHate, який грає альтернативний метал. Незважаючи на те, що один із учасників служить в ЗСУ, музиканти активно видавали сингли впродовж року. Останній із них має назву "Падаю Вниз" й вийшов буквально кілька тижнів тому.

П’яті за порядком оголошення – львів’яни Nora Plan. Гурт так само виступав, збирав гроші на благодійність та зараз працює над новим ЕР. Цього року вони видали свій перший кліп на сингл "НЕЗЛАМНІ".

 

Шості за списком учасники цьогорічного змагання – новостворений білоцерківський металкор-гурт Отець. Про один із їхніх цьогорічних синглів ми писали тут, а про інші два – тут.

Останні номінанти на премію – вінничани Fitz Roy, які грають металкор. Цьогоріч гурт випустив свій концепутальний альбом "TENJI", про який можна прочитати в нашій новині.

The Best Ukrainian Metal Act – єдина українська метал-премія, що діє з 2013 року. Більша частина її переможців є підписантами австрійського лейбла Napalm Records.

The BUMA в мережі:

https://www.facebook.com/bestukrainianmetalact

Фото обкладинки – Facebook події