У в'язниці свідомості: новий мініальбом від True Tough

Хардкор-гурт True Tough сьогодні випустив анонсований ЕР "Panopticon", над яким виконавці працювали понад рік. Робота вийшла на Surrogate Rec.

Мініальбом фокусується на різних аспектах життя, як воно є, та "дасть слухачу конкретно те, що ця людина буде від нього очікувати". Музично "Panopticon" мелодійніший та "металевіший" за свого попередника.

Робота над альбомом переважно відбувалася вдома, усі пісні написав гітарист гурту Ростислав. А от запис релізу музиканти розділили на цілих 5 етапів. Якщо коротко, то хлопці пройшли немалий шлях від демо до музики на виході. Зміни самих треків були незначними, та оскільки гурт майже все робив сам – завершити було складно.

"П‘ятий та фінальний етап – запис вокалу та доведення пісень до фінального вигляду, і він був найдовшим, найскладнішим. З моменту перших демо пройшло майже півтора року і весь процес почав нагадувати роботу, яку ти не хочеш виконувати. Але, зібравшись із силами, ми доробили наші пісні", – діляться учасники гурту із Неформатом.

Також Ростислав вдруге, після синглу "Love", самостійно займався звучанням гурту. З обробкою вокалу гурту допомагав Дмитро Бастанов.

"На написання інструменталу мене надихали зміни у житті, а також надихав результат, якого мій гурт досягнув за короткий проміжок часу. Тому хотілося творити і надихати своїх друзів. Треки, на мій погляд, мають в собі темряву, атмосферу і тяжкість" – розповів Ростислав.

Ідея та мета цього альбому є відповіддю на життя, а кожен трек ґрунтується на переживаннях про конкретні події.

"Panopticon" – про невідворотність життя. На лірику для нього мене наштовхнула концепція нав‘язливих думок, їхня взаємодія зі свідомістю. Навіть коли ти думаєш про відсутність думок – ти все одно "думаєш", тому наша свідомість це така собі ідеальна в‘язниця, вихід із якої, де-факто, неможливий через базові принципи її функціонування", – розповідає вокаліст гурту Роман.

Початковою ідеєю музикантів було розташувати треки від абстрактного до конкретного, щоб філософія релізу була "відображена дієгітично", але вони від цього відмовилися задля покращення динаміки прослуховування релізу від початку і до кінця. Також гурт відходить від типових для жанру "треків-репрезентацій" й залишає лише один такий – "TRUE TOUGH CLAN".

Обкладинку альбому та дизайн нового мерчу створив друг гурту Кирило Лєсной. Перша чітко відображає ідею однойменного треку з релізу та націлена викликати певні відчуття у комбінації з прослуховуванням музики.

Тепер гурт готується до Нового року й розмірковує над заїздами у різні міста України. Підготовка до написання нового альбому теж не за горами.

True Tough – київський металкор/бітдаун хардкор гурт, сформований у 2017 році. У 2019 році гурт набув повноцінного складу та випустив перший сингл. У дискографії True Tough два сингли та два мініальбоми. Тематика пісень – як особисті почуття й емоції учасників, так і соціальні проблеми, що є у суспільстві.

True Tough у мережі:

https://www.instagram.com/true_tough/
https://truetough.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/truetough

На обкладинці – фото з Facebook гурту