Стартував відбір на W:O:A Metal Battle Ukraine

22 квітня 2023 року у столичному клубі Volume відбудеться змагання серед metal та hard rock гуртів за можливість взяти участь у найбільшому світовому конкурсі W:O:A Metal Battle, що проходить в рамках фестивалю Wacken Open Air.

Переможець W:O:A Metal Battle Ukraine перейде до Інтернаціонального Фіналу на Wacken Open Air, де представлятиме Україну серед десятків метал-гуртів зі всього світу. 

Нагадаємо, що останнім переможцем конкурсу у 2020 році став гурт Eye Tea, який, однак, через пандемію зміг виступити на міжнародному фіналі лише цього року. До того переможцем ставав гурт Чумацький шлях. А от у 2018 році перемогу на Національному Фіналі здобув гурт Motanka, який згодом отримав друге місце у світовому фіналі W:O:A Metal Battle і підписав контракт з лейблом Napalm Records.

Наразі триває збір заявок від усіх охочих українських гуртів, які відповідають заявленим жанровим рамкам конкурсу. Серед них організатори відберуть шість команд, які змагатимуться за участь у світовому фіналі. Заповнити заявку ви можете тут.  

Традиційно, у заході братиме участь спеціальний гість, якого організатори оголосять дещо згодом. 

Wacken Open Air проводиться з 1990 року у селищі Вакен, звідки походить назва фестивалю. Ідея створення фестивалю належить Томасу Йенсену і Холгеру Хюбнеру.

Wacken Metal Battle стартував у 2003 році. З того часу, цей конкурс об'єднує на Wacken Open Air метал- сцену усього світу. На даний момент, до конкурсу приєдналися понад 40 країн. Такі країни, як: Канада, Мексика, Болгарія, Китай, Японія, США та багато інших увійшли до цієї всесвітньої мережі, щоб вибрати один, найкращий гурт, який буде представляти сцену їхньої країни на міжнародному фінальному турі Wacken Open Air у Німеччині.

W:O:A Metal Battle у соцмережах:

http://www.metal-battle.com.ua
https://www.facebook.com/metalbattleukraine
https://www.instagram.com/metalbattleua/
https://www.youtube.com/@metalbattleukraine2023