ZWYNTAR закликають не грішити в новому синглі

Цього Геловіну дарк-кантрі гурт ZWYNTAR випустив нову композицію – "Диявол Входить У Місто".

Пісня була написана спонтанно й бере свій початок від фрази, яка і дала їй назву – "диявол входить у місто".

"Вона [фраза] прийшла в одну із цвинтарних голів після перегляду чудової анімаційної короткометражки "The Backwater Gospel". Радимо його подивитися, аби просякнутися вайбом містечка, повного грішників, що вважають себе праведниками", – каже Саша, вокалістка та ударниця гурту, Неформату.

На додачу до цього в пісні наявні алюзії до балади Роберта Сауті, англійського поета-романтика Озерної Школи, "Про те, як стара жінка їхала на чорному коні вдвох і хто сидів спереду", а також до творчості Black Sabbath того періоду, коли колектив асоціювався із диявольськими справами.

 

Актуальність цієї композиції поза часом, оскільки грішники та їхні гріхи існували завжди й ще довго будуть, але ZWYNTAR таки закликають уникати гріха:

"Жанр альтернативного протестантського кантрі нерідко вимагає піднімати актуальні питання, наприклад, тему гріхів та їхньої спокути. Диявол це метафорична сутність, втілення розплати за погані вчинки. Він приходить у місто не просто чинити безлад – він забирає тих, хто належить йому, себто нечистих душею. Це пісня про те, що берегти душу від поганого треба заздалегідь, щоб не було пізно, коли настане час оцінювати життєві вчинки, і коли, можливо, доведеться опинитися в залі суду за хабар, розкрадання гуманітарки або держзраду".

Під час війни та попри неї музиканти постійно репетирують, записують пісні та регулярно дають благодійні концерти, на яких збирають гроші для ЗСУ.

ZWYNTAR – київський дарк-кантрі гурт, створений у 2014 році. Він є одним із перших представників жанру в Україні, при чому у своїй творчості музиканти поєднують традиційні західні образи цього напряму з українськомовною лірикою. Їхня дискографія нараховує один ЕР, один повноформатний альбом та низку синглів.

ZWYNTAR в мережі:

http://zwyntar.com/
https://www.instagram.com/zwyntar/
https://www.facebook.com/zwyntar/
https://twitter.com/zwyntar

Фото обкладинки – надали виконавці