Hulla випустили свіжий ЕР

Нещодавно ужгородські ґрайндери Hulla випустили свій п’ятихвилинний мініальбом "The Recovery".

Більшу частину цього ЕР музиканти написали ще рік тому, тож його вже можна було почути наживо на концертах в Ужгороді, Львові та Києві.

Запис інструментів відбувся в різних місцях та в різний час: барабани ударник записав на професійній студії в ужгородській філармонії, бас був записаний на репетиційційній базі трохи пізніше, а гітарист свої партії записав вже в кінці січня, в своїй домашній студії. Коли справа дійшла до запису вокалу – почалася війна.

"Запис вокалу відбувався вже в атмосфері напруги і тривоги, але вокаліст Роберт впорався із завданням – пощастило поміж сиренами швиденько записатись. Словом, inter arma silent musae. Як і деякі інші музиканти, ми усвідомлювали можливу несвоєчасність всього наміру, але, з іншого боку, це допомогло морально, в першу чергу, нам самим", – розповідає Женя Степлер, ударник колективу, Неформату.

Звів альбом Alex Sedin (Ghostalgy prods.) в Парижі, на що йому знадобилося кілька тижнів.

"Наразі я розумію, що, на превеликий жаль, наша реальність зараз в сотні разів страшніша за будь-який фільм жахів, тому я вважаю, що gore-тематика нині, як мінімум, недоречна. Та й не хочеться про це співати і думати взагалі. З іншого боку, і не реагувати на нинішню ситуацію неможливо."

Hulla не приховують, що слова та сенси вторинні в їхній творчості, важливішими за них є рифи, бластбіти тощо. Тому спочатку в музикантів не було готових назв для треків, але з часом вони органічно з’явилися та визначили ядро окремих пісень:

  • "The Unthinkable Happened" – про те, як ніхто до кінця не вірив у напад, а він стався… Паралельно, в інтро, у своїй знаменитій промові Оппенгаймер нам натякає також і на новий виток ядерної ескалації у світі. Ми ніколи не думали, що те, про що співали чи не всі хардкор та треш-метал гурти у 80-х знову стане актуально…
  • "Consternaton" – заціпеніння після шоку. "…In XXI Century" – знову ж таки, тим, хто дотепер дивується, як таке могло трапитись у 21 столітті. Людство воювало всі віки й цей, на жаль, не є винятком.
  • "The Recovery" – бажання закінчити на "мажорній ноті". Адже все колись закінчується, і війна, рано чи пізно, теж! Краще, звісно, рано. Віра у відновлення та нове щасливе мирне життя.

Обкладинкою альбому стала випадкова світлина, на яку Женя натрапив в інтернеті.

"Можна сказати, воно [ред. – фото] визначило всю концепцію релізу, його назву та назву однойменного треку. На ньому зображені так звані Trümmerfrauen – "жінки руїн". Це жінки, які розчищали та відбудовували зруйновані німецькі та австрійські міста після Другої світової війни. Не знаю, постановочне це фото чи ні, але нам воно сподобалось."

Hulla – ужгородський ґорґрайнд гурт, створений наприкінці 2020 року. Дискографія нараховує два мініальбоми. Серед інфлуенсерів музиканти вказують: Dead Infection, Squash Bowels, Epicrise, Mental Demise, ранній Genesis та lo-fi house.

Hulla в мережі:

https://hulla.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/hullagrind