Dying Grotesque ініціювали благодійну метал-збірку

Нещодавно вийшла благодійна компіляція "Ukrainian Resistance", випуск якої організували учасники гурту Dying Grotesque. До неї увійшли композиції українських смерть-метал та треш-метал виконавців.

"Ідея полягала у поєднанні благодійного збору коштів для наших захисників у ЗСУ та в популяризації української метал-сцени як серед співвітчизників, так і серед закордонних слухачів", – розповідає Андрій Буток, ударник Dying Grotesque та організатор збірки, Неформату.

Сама організація такої роботи потребувала немало часу та зусиль, тому музиканти заручилися підтримкою київських треш-металістів Karabiner.

"Конкретних вимог до треків не було, тому деякі з них концептуальні, а інші не мають чіткого зв'язку із сьогоднішніми подіями. Вимоги були лише до гуртів та їх учасників – вони обов'язково мали бути проукраїнськими та не схильними до толерування російської агресії та пропаганди. І будьте впевнені, усі представлені в компіляції виконавці є ще тими "бандерівцями" та щирими синами своєї Батьківщини!"

Ця збірка виступає нагадуванням очевидного – спільнота української важкої сцени завжди стояла на варті українських національних інтересів. До того ж немало з музикантів, присутніх на збірці, нині входять до лав збройних сил безпосередньо. Тож всі кошти з продажів збірки підуть до фонду "Повернись Живим".

Обкладинкою збірки стала картина під назвою "Побиття андрофагів", яку створив український художник Олег Шупляк.

"Він [ред. – художник] надав дозвіл на її використання для нашої благодійної ініціативи, за що ми щиро вдячні майстру. Його роботи справді неперевершені, вони оригінально втілюють національний колорит та фольклорні елементи."

Збірка на інших платформах:

https://linkr.bio/ukrainianresistance