Новий альбом Contaminated зробив їх сильнішими

Кілька днів тому смерть-метал дует Contaminated видав новий альбом "NIHILVM", перший реліз за 4 роки.

Цей повноформатник, над яким виконавці працювали протягом 2019-2020 років, вони вважають новим витком власної творчості. Раніше ми писали про сингл з цього альбому, присвячений темі Голодомору.

"Ми помітно виросли у професійному та моральному плані, у підході до написання музики та лірики, а багато схвальних відгуків на наш новий альбом від музичних критиків та слухачів по всьому світі доводять те, що ми йдемо правильним шляхом", – розповів Андрій Rawar Неформату.

Під час написання матеріалу для цієї роботи, учасник проєкту Андрій пережив багато розчарувань, мав апатію, що вплинуло на теми, якими просякнутий альбом, – виродження людської натури, нігілізм, мізантропія, філософія деградації, внутрішня боротьба людини, а також теми воєн та геноциду тощо.

"Але разом з тим відбувся внутрішній підйом власного духу через ці причини, які заґартували мене і зробили сильнішим у духовному плані. Що, власне, і наклало відбиток на лірику альбому."

Обкладинку повноформатника виконав Євген Колесник, старий знайомий музикантів, в минулому вокаліст гурту Спалахнув Шифер. За словами учасників проєкту, на обкладинці показано дуалізм людини, її натури, який розрубується навпіл на фоні плинності часу.

Зараз музиканти активно включені в життя нових реалій – допомагають переселенцям та армії.

"В перший тиждень-півтора я був на повному стрьомі, працювати нормально не міг, постійно сидів на телефоні, так як декотрі з моїх коллег по цеху були в Харкові, Києві, Чернігові. Але потрохи повернувся до студійної роботи – зараз з близькими та друзями вже все гаразд, тож ми допомагаємо активно армії та пишемо патріотичні пісні", – розповів гітарист гурту Дмитро.

Contaminated – ужгородський музичний проєкт, який заснували два товариші Андрій Rawar та Дмитро Nefarious у 2007 році з метою грати олдскульний смерть-метал. У 2013 році вийшов їхній перший та найсильніший альбом "Your Ashes are Nothing". У 2017 році проєкт вийшов зі студійного формату, перетворився на повноцінний гурт й випустив EP "Womb of Neglection" на німецькому лейблі Wolfmond Productions. У 2022 році вийшов їхній довгоочікуваний альбом "NIHILVM".

Contaminated в мережі:

https://www.facebook.com/contaminated.ua/

Фото обкладинки – надали виконавці