Війна вплинула на роботу сервісу Discogs

18 березня, після того, як PayPal оголосив про розширення функціоналу в Україні, сервіс Discogs, який користується цією платіжною системою, випустив свою заяву по ситуації. 

В офіційному повідомленні Discogs йдеться про те, що війна в Україні (в оригіналі пишуть про "конфлікт") вплинула на діяльність цього маркетплейсу. Там же наголошують, що саме через PayPal здійснюються всі транзакції, а тому росіяни більше не зможуть продавати товари через Discogs (там цей сервіс обмежили).

Водночас у Discogs наголошують, що сервіс PayPal Commerce, на якому базується оновлений платіжний механізм платформи, в Україні не запрацював, тому продавцям радять лишатися на старій системі оплати, якою вони користувалися раніше, та відв'язати особисті гаманці PayPal, якщо вже встигли це зробити. Аби переконатися, що ви залишаєтеся на старій системі оплати, у Discogs радять відвідати сторінку Discogs Labs, там поставити галочку біля пункту “Legacy PayPal Allowlist" та зберегти зміни. 

Покупці з України жодних змін відчути не повинні. 

У Discogs також повідомляють, що війна вплинула на доставку товарів, зокрема можливі затримки у Східній Європі та Північній Азії. Покупцям і продавцям радять насамперед звертатися до своїх поштових сервісів по актуальну інформацію. Водночас Discogs нагадує, що продавці можуть заборонити чи навпаки дозволити посилки до України та росії, а покупці можуть користуватися відповідними фільтрами за країною та валютою. 

Насамкінець у Discogs додають, що не знають, доки триватиме така ситуація і самі орієнтуватимуться на політику PayPal.