Усі три мейджор-лейбли припиняють роботу в росії

8 березня Universal Music Group, один з найбільших у світі лейблів звукозапису, повідомив, що покидає російський ринок. сьогодні до нього приєдналися колеги-гіганти Sony BMG Music Entertainment та Warner Music Group.

Sony Music Group видали на своєму сайті доволі лаконічну заяву:

"Sony Music Group закликає до миру в Україні та припинення насильства. Ми призупинили операції в Росії та продовжимо підтримувати глобальні зусилля з надання гуманітарної допомоги постраждалим."

Ряд західних видань, серед них, наприклад, Rolling Stone, поширюють подібну заяву Warner Music Group:

"Warner Music Group призупиняє діяльність у Росії, включаючи інвестиції та розвиток проєктів, рекламні та маркетингові заходи, а також виробництво всієї фізичної продукції. Ми продовжуватимемо виконувати узгоджені зобов’язання перед нашими людьми, артистами та авторами пісень якнайкраще в міру розвитку ситуації. Ми залишаємось відданими підтримці зусиль з надання гуманітарної допомоги в регіоні".

Нагадаємо, Universal Music Group, Universal Music Group та Sony BMG Music Entertainment входить до переліку так званих мейджор-лейблів, що контролюють більшу частину світового музичного ринку. Варто додати, що раніше українські музиканти та очільник Мінкульту Олександр Ткаченко вже зверталися до цих лейблів та інших крупних музичних компаній, щоб ті припинили роботу в росії.

Раніше співпрацю з росією вже обірвали найбільший у світі концертний промоутер Live Nation Entertainment Inc. і квитковий сервіс Ticketmaster. Також основні стримінги призупинили свою діяльність у росії на невизначений термін, залишивши дійсною лише безплатну підписку.