Британський Back To Youth підтримає Україну морально та фінансово

Наші британські друзі Friday Night Lights згуртувалися задля організації благодійного фестивалю Back To Youth UK, що відбудеться в березні, у місті Бредфорд. Всі кошти, виручені з події, стануть частиною фандрайзингової кампанії Help Ukraine Emergency Appeal

У 2012 році Рік Ансбергс (Rik Ansbergs), організатор британської версії нашого фестивалю Back To Youth та учасник гурту Friday Night Lights, відвідав Україну під час Євро 2012 й з тих пір почалося його захоплення Україною.

"Я закохався в це місце й знайшов тут багато справжніх друзів за ті два дні, що провів у вас. Я вирішив, що хочу повернутися сюди зі своїм гуртом й відіграти тур Україною. Завдяки новим українським друзям мені це вдалося – ми зіграли концерти у Львові та у Калуші, на концерті під назвою Back To Youth", – розповідає Рік Неформату.

У Калуші гурт Friday Night Lights був першим англійським колективом, що там зіграв (принаймні про таке вони довідалися), а під назвою Back To Youth згодом був започаткований великий щорічний фестиваль, що досі традиційно проходить в Калуші.

"Ті два виступи стали найкращими з тих, що в нас взагалі були. Тож ми назвали наш фестиваль на честь вашого й сподіваємося, що одного дня ми знову зможемо зіграти на українському BTY."

Музиканти зв’язалися зі своїм знайомим, власником локації Nightrain, що у Бредфорді, і той радо погодився надати їм місце задля проведення благодійного фестивалю на три дні. Також музиканти випустили для таких самих благодійних цілей свій сингл, проілюстрований обкладинкою в кольорах українського прапора.

"Особисто я наполовину латвійського походження, тож батько мені розповідав про російський гніт, якого зазнала моя сім'я. Саме тому я не можу бездієво сидіти в цей час, а ще через те, що Україна близька моєму серцю."

На фестивалі прозвучать композиції українських гуртів, із якими грали англійці, а також продаватимуться футболки із малюнками львівських друзів-художників, залучених до кампанії.

Friday Night Lights в мережі:

https://www.facebook.com/Fridaynightlightstheband/

Фото обкладинки – надали організатори