SANATANA висловили філософію Сходу на подвійному ЕР

Нещодавно метал-гурт SANATANA випустив мініальбом з двох частин: "Vairagya" в жанрі метал та "PREMADHANA" в жанрі нью-ейдж, кожна з яких має власну тематичну специфіку.

"Натхненням для нашої музики стала наша пристрасть до творчих експериментів і бажання на практиці висловити вічну філософію Сходу в сучасних та нових музичних стилях", – розповів Юрій, засновник проєкту, Неформату.

За частиною "Vairagya" стоїть історія "Махабхарати", найстарішого епосу в Індії, який розповідає про подолання морального конфлікту кожного з героїв перед обличчям смерті.

 

Друга частина релізу, "PREMADHANA", має за основу бхаджани – релігійні пісні поетів, пережиті й переосмислені в сучасній музичній формі.

"Коли наш друг і соратник Vrajendra був в Індії, я надіслав йому кілька мелодій, а він інтегрував у них текст вайшнавських бхаджанів та мантри. Одразу після його прильоту з Індії ми разом доопрацювали композиції у студії. Тому на записі, ми сподіваємось, присутній дух святих місць Індії. Це не просто пісні для розваг, а ліричні духовні переживання поетів минулого", – додає Юрій

Музику виконавці записували на студії Вітер, де витратили часу більше, ніж зазвичай:

"Було дуже багато годин накопичення… Цього разу ми записували саранги, кахон, дарбуку, джабе, таблиці, сякухати та бнасурі, все окремо, і майже на кожен інструмент ми витрачали 1 день!"

У записі альбому також взяв участь Роман Голоборда з гурту МОРЖ, він виконував Алап – традиційну вокальну імпровізацію.

До створення обкладинки музиканти залучили сучасних індійських художників. Ілюстрації відповідають концепції синтезу стародавньої, не архаїчної, традиції та сучасності, бо, на думку музикантів, "вічність, життя та смерть завжди сучасні".

SANATANA – харківський енто-метал/нью-ейдж гурт, який заснували Юрій Капінус та його дружина Марія у 2016 році. Огляд їхнього альбому "Brahmavidya"(2017) можна прочитати тут.

SANATANA у мережі:

https://sanatanamusic.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/sanatanamusic/
https://www.youtube.com/channel/UCwP3gBxBqGhoE2XB_9FHt5w

Фото обкладинки – Facebook виконавців