Знахідки Robustfellow: лейбл виклав в мережу всі записи cпліт-серії касет

У грудні почалася поступова публікація треків з нової серії касет лейблу Robustfellow – "Robust Split Series (Season 1)". Тепер всі записи з колекційного видання можна послухати на Bandcamp.

Про концепцію та символіку серії ми писали раніше тут.

Ця збірка унікальна тим, що на ній присутні студійні записи українських колективів, які важко назвати завсідниками студій, зокрема йдеться про One Magic Megawatt, Kasu Weri та Keepleer 18.

Так на спліті з французами Silver Gallery можна почути раніше невидані треки One Magic Megawatt, які звучать в новому міксі, де також з’явився тромбон та неочікувана гітара:

"Коли ми приїхали до студії за Києвом, вухастий звукоінженер виявив, що мої струни занадто старі для запису, але ні в мене, ні в когось іншого запасних не знайшлося. В результаті вирішили записатися на місцевій гітарі, для чого довелося гітару зі стандартним строєм опустити до drop B, завдяки чому в деяких місцях звучання плаває, ніби гітара розлагоджена", – розповів Женя Щєрбаков Неформату.

Також у цифровій версії тепер доступний трек One Magic Megawatt, що не вмістився на касетну плівку.

Композиції ж Kasu Weri з’явилися внаслідок джемів, натхненних "мотоциклами, любов’ю, температурними снами, наркотиками та смертю".

"Ми вирішили, що студіі, звукорежисери чи модна апаратура будуть зайвими. Барабани, записані в цеху, підсилювачі, ввімкнені достатньо голосно, щоб заглушити шум сусідніх гаражів, та бажання зробити і подивитись що вийде", – прокоментували музиканти.

Так само джемили і BOMG:

"Demagnetized" – це спонтанний джем, який ми зробили в одному раптово перерваному дублі, "Ixian Bore" більш структурований, кілька рифів йдуть один за одним протягом невизначеного часу – такий собі посушливий і гротескний звуковий ландшафт."

Два інших нових треки гурту були записані під час травневої сесії минулого року.

Чернігівці Keepleer 18 теж зробили свій внесок й записали для збірника 4 свіжих "послання з незвіданих світів":

"Звучання треків відрізняється від попереднього, але також пронизує електричними розрядами та ударами блискавки. Заключна розповідь на цьому матеріалі – це подорож до зірки К18 з повним зануренням до цих невідомих просторів."

Тож зараз можна послухати всі записи від початку й до кінця і водночас тримати в голові помітку "Season 1", адже вона може означати вірогідність продовження цієї ініціативи.

Фото обкладинки – надали організатори