Колаборація містичного страху та Dying Grotesque: гурт випустив новий мініальбом

Восьмого грудня експериментальний смерть-метал гурт Dying Grotesque випустив мініальбом "Before the Imminence".

Натхненням для лірики й задуму цього релізу стали література та старі фільми жахів, а також народні повір’я й традиційна українська демонологія.

"Людська фантазія здатна створювати жахливі образи й історії, що яскраво відображається у широкому різноманітті українського міфологічного бестіарію. Проте часто упередження, марновірство та невігластво людей призводять до непередбачуваних наслідків та здатні викликати ще більш істотний страх, аніж будь-які міфологічні образи, яких остерігалися наші пращури. Це спостереження і є основним мотивом релізу "Before the Imminence", – ділиться ударник гурту Nordwind із Неформатом.

Музиканти працювали над матеріалом майбутнього ЕР впродовж літа-осені 2021 року. Визначальною для цього альбому була стилістика, оскільки цього разу гурт хотів досягти конкретного звучання:

"Ми мали на меті зробити не надто "сирий" звук, який би водночас найкраще пасував до нашої стилістики у традиціях олдскульного європейського дет-металу", – додає гітарист Silvan.

Запис інструментів, як і в попередні рази, музиканти зробили власноруч. Для реампінгу гітар та басу застосовувався транзисторний бюджетний стек Marshall G100R, наявний на власній студії гурту. Особливим атрибутом запису стало використання гітарної педалі Metal Zone. Продюсуванням та зведенням матеріалу займався Silvan на новій студії Intermodulation.

Раніше самого альбому вийшов промо-трек (не сингл!) "Kikimora", який музиканти вважають "практично еталонним взірцем художнього стилю" Dying Grotesque.

"Саме цей трек поєднує як уже застосовані у попередніх релізах композиційні ідеї, так і експериментальні риси та нові музичні прийоми. Саме експерименти над матеріалом та прагнення до вдосконалення дають нам мотивацію рухатися вперед та працювати задля створення ще більш якісної та вражаючої музики", – розповідає гітарист Gxreparty.

Обкладинкою мініальбому стало поєднання зображень із декількох картин, які музиканти скомбінували для посилення емоційного ефекту від музики та привернення уваги слухача. Також була створена альтернативна версія обкладинки для оформлення касетного видання альбому –  вона відображає логічний розвиток сюжету, а основна обкладинка – його зав’язку.

Серед найближчих цілей гурту – нові живі виступи й тури, розширення власної аудиторії слухачів та робота над наступним релізом, яким, запевняють музиканти, стане другий повноформатний альбом.

Dying Grotesque – експериментальний дез-метал колектив із Києва, спершу створений як one-man-band музиканта Silvan. Незабаром проєкт став гуртом – тоді до його складу приєдналися барабанщик Nordwind, гітарист Gxreparty та бас-гітарист Liquidator. Музика Dying Grotesque поєднує різні жанри та стилі – дез-метал, дум та навіть деякі елементи синту й фолку. Наразі в дискографії гурту є два EP, спліт із Dissolution, повноформатний альбом "Sunflower Tide" та сингл.

Dying Grotesque у мережі:

https://dyinggrotesque.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Dying-Grotesque-103488991282367/
https://www.instagram.com/dyinggrotesque/
https://www.youtube.com/channel/UC1EnKjVtTwXOos5vbK4sQDA

Фото обкладинки – Facebook виконавців