Wiseword.Nidaros більше не випускатиме альбомів

Миколаївський даркфолк проєкт Wiseword.Nidaros випустив свій сьомий та вже останній альбом "Тератургіма". Гурт не припиняє існування, але релізів більше не буде. 

Робота була записана у вересні-жовтні 2021 року на миколаївській студії звукозапису Jata Studio, звукорежисерка альбому – Наталя "Тара" Тарасова.

"У той же період та на тій самій студії ми також записали сингл "Дід Макдональд ферму мав" у жанрі аутсайдерської музики та пародії на dark country – химерно-гумористичну версію відомої американської дитячої пісеньки. Таким чином ми досягли контрасту – дивацька комедійна прелюдія-сингл перед серйозним, напруженим і доволі похмурим альбомом", – поділився Сергій Гололобов з Неформатом.

Ідейно "Тератургіма" продовжує альбом "Альфа [Хрестоматія] Ωмега" (2010), тобто фокусується на темах надії, Божої правди та віри у воскресіння мертвих і спасіння. З текстів на альбомі лише один належить засновнику формації Сергію Гололобову, інші – приспів ранньосередньовічної скандинавської християнської пісні, бойківська псальма-колядка церковного братства, поезія учасниці проєкту Анни Пархоменко, пісня Григорія Сковороди та давній літургійний піснеспів. Цього разу альбом навмисне витримано в акустичній формі.

"Цей альбом – наш останній. Ми вважаємо, що сказали все, що могли сказати в рамках проєкту. Не хочеться займатися самоповторенням, тому більше альбомів не буде. Але Wiseword.Nidaros не припиняє свою діяльність, у найближчі роки хотілося б більше уваги приділити виступам наживо."

Wiseword.Nidaros – dark folk / neofolk проєкт, який створив Сергій Гололобов у 2010 році, в місті Миколаїв. У його дискографії 7 альбомів, один із яких спільний з одеським дуетом Casa Ukrania. У 2019 році вийшов офіційний кліп на пісню "Полковник Іван Попович" з альбому "Бойові Пісні Ортодоксії". А у жовтні 2021 року вийшов єдиний сингл проєкту "Дід Макдональд ферму мав". Треки проєкту також увійшли до збірок лейбла Khatacomb "Ноктурналія" та "Ліміналія".

Склад проєкту:

  • Сергій Гололобов – вокал, тексти та більшість інструментів
  • Анна Пархоменко – вокал, тексти

Wiseword.Nidaros у соцмережах:

Обкладинка – Анна Пархоменко