Дебют: Нойзово-сладжевий блек-метал від Vidmershiy Shmat

Київський гурт презентував дебютний повноформатний альбом "Khryp".

Vidmershiy Shmat — це молодий столичних блек-метал/сладж/нойз гурт, створений у 2020 році. До його складу увійшли Саша Кітаєв (listera) — гітара/вокал, Анастасія Хоменко (Death Pill) — ударні та Петро Будай (Обрій, Terrorscum) — бас-гітара/вокал. І ось зараз у дискографії команди з'явився перший реліз.  

Над альбомом гурт працював із кінця 2020 року. Запис робили на студії Даниїла Меркулова (aircraft), він же робив зведення та мастеринг релізу.

"Надихнула написати тексти смерть, у прямому сенсі слова. Смерть стосунків, близьких, друга, частково смерть самого себе і пласту життя. У текстах усе це алегорично показано, через окультизм, демонів, стародавніх богів, морок — усі ці емоції пов’язані з горем, втратою, депресією та самотністю на межі. Тому "Khryp" — це альбом головного героя, що вмирає. Він нойзовий та похмурий, як передсмертний хрип", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист/вокаліст гурту Саша Кітаєв.

Обкладинку до альбому намалювала київська художниця Альона Аскома.

Найближчим часом гурт зіграє в Києві 21 листопада, у клубі Тёплый Ламповый. Також очікується вихід альбому на фізносіях і мерч.

Vidmershiy Shmat у мережі:

https://vidmershiyshmat.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/vidmershiy.shmat
https://www.instagram.com/vidmershiy.shmat/
https://www.youtube.com/channel/UCFgvmCHv8lTKK0YlTx4ozyg

Фото для обкладинки надав гурт