janpalach готують перший повноформатник

Одеська скрімо-команда нещодавно випустила сингл "I Am the Thunder", що стане частиною її майбутнього альбому. Тим самим janpalach також хотіли нагадати, що вони досі активні. 

Гурт накопичував матеріал на одеській LETA Studio, а зведенням і мастерингом займався Рол із Die Tonmeisterei, який також працював над попереднім синглом janpalach "Отторжение". Новий сингл записували разом із рештою пісень для нового альбому. 

"Цього разу більше експериментували зі звуком, насамперед це стосується басових і гітарних партій. Але до барабанів теж застосовували різні підходи. Пробували комбінації підсилювачів, стеків та інструментів, поки не знайшли звук, у якому були повністю впевнені. Приємним було, що в момент нашого запису Юрій Забєлін з LETA зважився придбати басовий стек, який нам дуже імпонував — Ampeg SVT 3 pro head, і поділився Fender Precision USA. У звучанні гітар велику роль зіграла його грілка MAXON OD820 OVERDRIVE PRO і уподобаний нами Fender Stratocaster USA Юри з датчиками від Пола Гілберта", — розповів у коментарі нашому медіа гітарист Ілля

"Оскільки основний трек "I Am the Thunder" досить короткий, ми вирішили скласти невелике ambient-інтро. З цим нам дуже допоміг Arnas Panica, учасник відомого у вузьких колах скрімо-гурту 70 cm³ of Your Chest. Він робить офігенні саундтреки до мультфільмів і різних відеопроєктів, отож впевнено рекомендуємо ознайомитися з його творчістю", — додає ударник Артем.  

Концепція синглу, за словами музикантів, доволі прозаїчна. 

"Буря — це пряма інтерпретація люті. Одна з найяскравіших, часто руйнівних і неконтрольованих емоцій. Часто викликана наслідками прихованих або явних травм. Сама лірика конкретно про це явище, і все метафори в тексті врешті-решт приходять саме до люті. Завершує трек знаменита цитата з «Одіссеї» Гомера. Там за сюжетом кульмінація зводитися до помсти, а помста є наслідком люті й уявної «честі». Помста сама по собі є не творчим явищем і тут мені цікаво було поміркувати на тему першопричини помсти та необдуманих агресивних рішень.

Пісня "Я і є буря" — це один з пазлів, який врешті доповнить концепцію великого релізу, величезний висновок з якого "Self-care".Take care of your mental health", — пояснює вокаліст гурту Денис

Підкреслити ідею лірики вирішили обкладинкою авторства ілюстраторки Поліни Боярської, яку гурт радить й іншим командам, що грають стонер, сладж і навіть грайнд чи трешкор. 

Сингл стане частиною нового приблизно півгодинного альбому гурту, що міститиме 9 треків. Частина з них — старі, і слухачі вже могли їх чути раніше, інші — порівняно нові. Зараз janpalach ведуть перемовини з лейблами стосовно релізу LP на касетах і вінілах, тому за найкращого сценарію він може вийти до кінця року, але це не точно. 

"Загалом над альбомом ми працювали як ніколи ретельно. Прагнули вкладатися по максимуму і "душею", і розумом, і зробити щось оригінальне та і якісне. Якоюсь мірою намагалися перевершити себе і зробити щось на рівень вище, ніж все, що ми робили (ред. раніше). Ну, і, звичайно, без гармошки не обійшлося. В результаті вийшов бленд суміжних стилів скрімо, з різними несхожими одна на іншу піснями. Якщо ви любите Cassus, Snöras, Drei Affen, Potence і, можливо, Amenra, і навіть трохи Bohren & der Club of Gore і Songs Ohia, то вам може сподобатися", —  розповідає гітарист Ілля

Опісля виходу альбому колектив хотів би більше виступати в Україні та Європі.

janpalach — це одеський скрімо-гурт, на рахунку якого дебютний мініальбом "Sensation" (2016), записаний за участі вокаліста легендарних Amanda Woodward, спліт із німцями être? й французами Cyclamen та кілька синглів.

janpalach у мережі:

https://janpalach.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/janpalachdiy
https://www.instagram.com/janpalachdiy/