Дебют: грайндкор від Subscum з відсилками до Стіни Пам'яті

Київський грайндкор гурт представляє дебютний однойменний мініальбом "Subscum".

Альбом записував наживо гітарист Pree Tone, Євген Lune, на власній студії гурту 21 травня 2021 року. Протягом наступного місяця учасники Subscum зводили матеріал власними силами в домашніх умовах і зробили цифровий мастеринг за допомогою VST-плагінів.

"Реліз являє собою відображення нашого відчуття життя в цьому світі (зокрема в рідній країні) в усіх його проявах, негативних і позитивних і є свого роду ескапізмом і сублімацією. Наші репетиції та процес написання матеріалу завжди відчуваються як можливість випустити пару та розрядитись, відпочити від виснажливої реальності та добряче повеселитися, посміятися. За допомогою нашої музики ми хочемо дарувати людям радість та цю можливість звільнитися від накопичених зайвих емоцій", - розповіли музиканти в коментарі нашому виданню.

Обкладинку Subscum також робили самостійно, здебільшого силами вокаліста Романа.

"Кожен з нас пропонував візуали, котрі хотілося б там бачити, і врешті це все вилилося у такий колаж. Обличчя у центрі композиції — це фрагмент металевого каркаса стіни пам'яті біля київського крематорію, монументального витвору мистецтва авторства Ади Рибачук та Володимира Мельниченка. Вже на стадії завершення проєкту його вирішили залити бетоном, оскільки його концепція не відповідала "нормам" мистецтва Радянського Союзу. Це відображає безкінечну конфронтацію політичних режимів та художньої волі митців. Але нещодавно запустився процес відновлення стіни, тож маємо надію, що шар бетону видалять і ми спостерігатимемо друге народження цього твору", - додають музиканти. 

Мініальбом вийшов на українському лейблі Rotova Porojnina Records на касетах. Музиканти зазначають, що йдеться про формат Type II (діоксид хрому), тож слухач має можливість відчути всю силу плівки повною мірою. Окрім того, у листопаді очікується американське касетне видання силами Acid Redux Productions, а згодом і вініл у колаборації зі штатівським лейблом Nerve Altar.

 

Зараз команда готується до концертів і напрацьовує новий матеріал для наступного релізу, котрий сподівається записати протягом наступних декількох місяців. Зокрема, почути Subscum можна буде 5 грудня у Києві в компанії Rotten Sound, Зомбі Їдять Моїх Сусідів і Blasphemy Squad.

Subscum - київський грайндкор гурт, заснований на початку 2020 року під час локдауну драмером Сірко та басисткою Нурі. Згодом приєднався гітарист Влад і вокаліст Рома. Музиканти мають досвід участі і в інших гуртах, а саме Pree Tone, Malad, Revomit, Foible Instinct.

"Нас надихають сучасні грайндкор гурти з усіх куточків світу, котрі переусвідомлюють класичну школу грайндкору і дають їй новий поштовх. З-поміж інших можна виділити Internal Rot, Shitgrinder, Death Toll 80K", - зазначають музиканти.

Учасники гурту:

  • Сірко - ударні
  • Нурі - бас
  • Влад - гітара
  • Рома - вокал

Subscum у мережі:

https://www.instagram.com/subscum_grind/