27 серпня Straytones випустять новий альбом

Київський garage гурт випустить другий повноформатний альбом "Magic Green River Swimmin' & Stunning Tarzanka Experience" 27 серпня за підтримки лейбла Robustfellow.

Більшість матеріалу була створена у 2018–2019 рр. Над релізом гурт працював разом зі звукорежисером Валентином Жуленком. Ударні були записані в приміщенні Гітарного Дому, гітара, бас та вокал — у домашніх умовах та на студії Зелений Водолаз. Над зведенням та мастерингом працювали гітарист гурту Артем Дудко та звукорежисер Ярослав Татарченко (MAIAK, Тонка). За словами Артема: "новий альбом попри наявність швидких пісень та фуззу — добріший за вайбом, ніж ЕР "Beware, Dark Lord! Here comes Bell-Man!".

"Ми зробили щось на кшталт студії, і там робили реампінг DI сигналу. Такий підхід я застосовував уперше, і, мені здається, що Валентин теж, проте у ньому є багато плюсів — ви маєте змогу чисто та рівно записати самі інструменти; ви витрачаєте певний час на те, щоб правильно розташувати мікрофони, а далі все проходить досить швидко — для кожної партії ви обираєте потрібний саунд і просто натискаєте кнопку "Record". Можна скільки завгодно разів "прокручувати" певний фрагмент, доки ви не почуєте саме те, що вам потрібно", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист гурту Артем Дудко.

Концепція альбому — київське літо. Її ілюструє обкладинка, над якою працювала ілюстраторка Анастасія Євтушенко.

"У червні 2019, в один із чудових спекотних днів, ми з друзями поїхали на скутерах на берег Дніпра, і поки ми там відпочивали, я почав бачити все навколишнє трошки під іншим кутом. Ось наш широкий та могутній Дніпро, ось повільно пропливає подвійна баржа, там пливе яхта, на якій розважається молодь, тут стоїть старий радянський автомобіль із відкритими дверима і лунає якась паршива музика, поруч сидять хлопці з району й п’ють пиво з дволітрових пляшок, ось рибалки розставили свої вудки, ось бабуся з онуками, й ось ми — я й мої друзі, так само на цьому березі. Це воно! Це і є знайоме мені з дитинства відчуття київського літа. Багато міст побудовано на річках, та мало де в цій річці купаються влітку. Цей вайб, такий рідний і зрозумілий, захотілося передати на обкладинці.

Мені хотілося, щоб було багато деталей та персонажів, виражених у сатиричній, іронічній манері. Анастасія прийняла моє бачення через свою призму і пом’якшила його, зберегла теплоту настрою, проте забрала буденність та бруд, який у цьому всьому, безперечно, є. На обкладинці ви бачите і стрибки з тарзанки, катамарани, старі радянські пляжні металеві "парасольки", бабусь з онуками, тітку що продає пиріжки, шашелі й також там є ми і наші друзі", — додає музикант.

Почути Straytones найближчим часом наживо ви можете в Харкові на Казка Family Fest.

Straytones — психоделічне пауер-тріо з Києва, Україна. Їхня музика — це коктейль, що складається переважно з психоделічного, гаражного та сьорф-року. Просякнуті духом гаражного року та хіпі 60-х і натхненні сучасною неопсиходелічною атмосферою, Straytones близькі до The Brian Jonestown Massacre, Night Beats, Froth, Wand, Ty Segall, Fuzz та Oh Sees. Дискографія нараховує один повноформатний альбом та два ЕР.

Straytones у мережі:

https://straytones.bandcamp.com
https://www.facebook.com/Straytones/
https://soundcloud.com/straytones
 

Фото обкладинки — Філіп Добров