Тонка випустили містичний та філософський ЕР

Київський indie pop гурт презентував новий мініальбом "Плач".

Перші напрацювання учасники гурту почали робити минулого року. Над усіма процесами: накопичення, запис, зведення та мастеринг учасники гурту, вокалістка Олена Карась та інструменталіст Ярослав Татарченко працюють удвох.

За словами музикантів, реліз не обмежений рамками якоїсь концепції.

"Вуалі" ми називаємо "криком карантинного дня". Коли з’явився час побути наодинці із собою й почути, що всередині, тоді і з’явились перші рядки.

Фокус-трек альбому — пісня "Плач" — була народжена в пориві натхнення творчістю Миколи Вінграновського. Гуляючи барахолкою, я натрапила на книгу "Українська інтимна лірика". Рядки однойменного вірша так зрезонували з моїм внутрішнім станом, що через пару годин я вже співала перші слова нової пісні під акомпанемент фортепіано. Так, через півстоліття ми вдихнули нове життя в культурну спадщину не тільки своєї країни, а всього світу.

Ми втілили у звуковій хвилі глибокодумність, прямолінійність, піднесеність і містику української поезії, а також актуальне і знайоме кожному послання про вибір, який ми робимо сьогодні, цієї хвилини", — розповіла в коментарі нашому виданню вокалістка гурту Олена Карась.

Найближчим часом гурт планує випустити відео на титульний трек, головну роль у якому зіграє комік Марк Куцевалов. Влітку має вийти ще один сингл і восени новий мініальбом, що стане початком концептуального триптиха.

Тонка — київський інді-поп проєкт, створений у 2019 році. Дискографія нараховує три мініальбоми. Особливість гурту — мінімалістична естетика. За три роки існування гурт встиг відіграти на фестивалях Atlas Weekend, Hedonism, Dily Eco Fest, Kurazh Bazar та засапортити британську співачку Georgia. Також музиканти були номіновані на премію "Young Blood Jager Music Awards" та "Відкриття року Aprize". Минулого року Тонка потрапили в музичний каталог українського інституту, посівши перше місце в категорії mainstream indie для представлення української сцени в Європі. Актуальний склад:

  • Олена Карась — вокал
  • Ярослав Татарченко — клавіші
  • Денис Швець — ударні

Тонка у мережі:

https://www.facebook.com/musictonka/
https://www.instagram.com/music_tonka
https://www.youtube.com/channel/UConAhII_lTyTXCcXGqljQyw/about
https://band.link/tonkaplach