Дебют: перспективний альтрок від Amberwhale

Київський alternative rock гурт презентував дебютний сингл та відео "Навиворіт/Inside Out".

 

Композиція була створена ще у 2020 році в домашніх умовах. Над зведенням та мастерингом гурт працював самостійно.

"Пісня підіймає питання проголошення власного "я" ціною усвідомленої конфронтації з нав‘язаними суспільством патернами життя. Пісня про те, що люди часто роблять вибір на користь того, що "треба", навіть якщо це відбирає в них самобутність, знищує індивідуальність. "Навиворіт" змушує поглянути на своє життя збоку й поставити питання "чи отак я хотів жити?", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист гурту Василь Федчик.

Над відео працював житомирський кліпмейкерський дует у складі Дмитра Радушинського та Вікторії Оваденко упродовж грудня 2020-травня 2021.

"У відео демонструється алюзія на сучасне суспільство, де люди часто в гонитві за ілюзорними благами втрачають себе. Головний герой відеороботи бере на себе негатив із боку інших, але під тиском, однаково, не зраджує собі та готовий відстоювати свої ідеали знову і знову.

Під час створення відео жодну краплю вина не було змарновано. Замість алкоголю використали каркаде, яке підходило краще для зйомок завдяки яскраво-рубіновому кольору й легкості в прибиранні, адже розлито було багато рідини на двох знімальних майданчиках", — коментує музикант.

У найближчому майбутньому гурт випустить ще один трек/відео та презентує дебютну платівку.

Також серед нещодавніх дебютів зверніть увагу на гурт Smurno та збірку від лейбла элек///чество.

 

Amberwhale — київський альтрок гурт, створений у 2020 році колишніми учасниками Part of Universe. Дискографія нараховує один сингл, до випуску готується повноформатний альбом. Серед інфлуенсерів музиканти вказують: Dance party! Dance! Dance!, Alter Bridge, One OK Rock, Nothing More та ін. Актуальний склад:

  • Андрій Федчик- вокал
  • Василь Федчик — гітара
  • Андрій Діхтяренко — бас
  • Орест Лисенок — ударні

Amberwhale у мережі:

https://www.facebook.com/amberwhaleband
https://www.instagram.com/amberwhaleband/
https://linktr.ee/amberwhale

Фото обкладинки - Галина Денисюк