Дебют: старорежимний дез-метал від Heruvim

Новостворений одеський old school death metal гурт презентував дебютний промо-реліз "The Riddle Of Steel".

Робота над релізом тривала упродовж січня-березня 2021 року на Leta Studio під керівництвом Юрія Забеліна (Kingpin, Sorrowsight, Ragtag, Wild Tribe, День Гнева, The Night). Зведення та мастеринг робив також він. 

"Сингл повністю присвячений всесвіту Роберта Говарда, Хайборійській Ері та Конану. Друга пісня так і називається — "Destroyer From Cimmeria". На цю пісню вплинули книги, комікси та фільми всесвіту. Загалом, я вважаю, це неймовірно крутий всесвіт, культовий. Фактично це було перше фентезі, яке перестали сприймати як бульварне чтиво, воно стало комерційно успішним задовго до Володаря Кілець або Хронік Нарнії.

Так само цей реліз я присвятив своєму старому другові Жені Красці (Faust, Garotta), якого, на жаль, уже немає в живих. Саме завдяки йому я вперше почув дез-метал. Ми жили в одному будинку і він періодично підкидав мені касети з різними гуртами. Одного разу він приніс альбоми Death і Children Of Bodom. Так я вперше у своєму житті почув метал смерті. Без нього цього релізу абсолютно точно ніколи не було б", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист гурту Валерій Blonde.

Обкладинку створив відомий всередині сцени художник Кирило Лєсной (Bad Act, Suffer, Tank-2000, Firestep, Break The Habit, True Tough, Destroy My Hope, Knifeman) на основі артів гуртів Goguts, Carnage та чорно-білих малюнків із коміксів про Конана.

Наразі гурт працює над накопиченням матеріалу до дебютного мініальбому, також планується випуск відео.

Також ми поцікавилися у Валерія, чому проєкт вибрав актуальний зараз вектор старорежимного дез-металу:

"Дуже люблю цю музику, давно хотів зробити щось подібне. Останні два роки особливо багато став слухати дез. Востаннє так часто слухав його, коли закінчував школу. Був дуже здивований, коли дізнався, що зараз це "модно" й мало не всі хардкорщики почали грати дез-метал. Мені про це вперше розповів мій близький друг Рома (Wormitorium, Leviathan). Спочатку я подумав, що це просто жарт, а потім уже сам особисто почав натикатися на це.

Не розумію, як і чому з’явився подібний тренд і чи є він взагалі насправді, але якщо все-таки є, то, мабуть, так чи інакше я став його частиною, незалежно від причин, у яких ніхто не буде розбиратися", — коментує музикант.

Heruvim — одеський олд скул дез-метал гурт, створений у 2019 році вокалістом Kingpin Валерієм Blonde. Для першого релізу всю музику він написав сам і попросив двох друзів Колю (Lostpray) і Славіка (Silent Grace, Cataracta) допомогти із записом ударних і басу. Дискографія нараховує лише промо-реліз. Назва гурту пов’язана з релігійними поглядами засновника.

Heruvim у мережі:

https://heruvim.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/heruvimdeath
https://www.instagram.com/heruvimdeath/