Кирило Лєсной: Хочу робити якомога більше афіш для концертів у Києві та Україні

— Привіт, Кириле. Розкажи нашим читачам трохи про себе.

Кирило (далі — К): Привіт, мене звати Кирило, і я трохи малюю. У мережі мої роботи можна побачити під ніком – lesnoy. Роблю афіші, оформлення релізів і дизайн мерчу для хардкор панк гуртів (і не тільки).

— Пам'ятаєш, як почалося твоє захоплення малюванням?

К: Малював з ранніх років. Фломастери, олівці завжди були зі мною. Це захоплення ніяк не розвивалося — я не вчився ні в художніх школах, та й сам нічого не робив для цього, що чітко простежується у моїх малюнках. Тільки останні 2-3 роки, в дуже свідомому віці, зрозумів, що це те, чим я б хотів займатися завжди, і що дійсно приносить задоволення. Тепер намагаюся якомога більше малювати та розвивати себе в цьому напрямку.

54362919_2151329495197849_3439839882892017664_o

— Багато часу забирає процес?

К: У цілому обумовити чіткі часові рамки складно. Я малюю після основної роботи, найчастіше роблю це вночі. Та й залежить від масштабу роботи. Є малюнки, які я робив по 2-3 тижні – по пару годин в день. А буває, коли супер загорівся, і за пару безсонних ночей виходить готовий варіант афіші або мерч для гурту.

— Чи залежить твоє бажання малювати від натхнення, або ти просто сідаєш і починаєш малювати?

К: Так, дуже залежить. Як би процес малювання не відволікав від проблем або інших справ, малювати без ідей, думаючи, що у процесі щось вийде – не мій випадок. Хоча я дуже часто наступаю на ці граблі та в підсумку проводжу купу часу неефективно, при цьому відволікаючись на все що завгодно, але не на малюнок.

— Чи є художники / ілюстратори, які тебе надихають?

К: Я люблю, що роблять усім відомі панк художники: Nicky Rat, Tin Savage, Alexander Heir.

Але всім, хто це читає, варто зацінити цих хлопців:

  • Антон (@at_eliminator)
  • Nick (@nickxtacm)
  • Stan (@stan.ibrahim)
  • Strel (@raison_detre_art)
  • El Chulito (@elchulito.art)

— Як почалася твоя співпраця з гуртами?

К: Є спільноти у соцмережах, де я виставляю свої малюнки. Аудиторія там складається з друзів або друзів друзів. Комусь із хлопців сподобалося те, що я там виставляв, і вони мене попросили зробити арт для них. Далі вже сарафанне радіо і друзі, які при будь-якому випадку говорили всім, що я малюю (дуже даремно, звичайно), зробили свою справу. Ну і випуск зіну Unrestrained, де були, інтерв'ю з хардкор\панк гуртами та все це супроводжувалося моїм оформленням, розширило аудиторію та географію замовлень.

49210646_2109485746048891_1162121371799519232_o

— Якими своїми роботами пишаєшся найбільше?

К: Немає такого, щоб я пишався своїми якимись роботами. Навпаки, більшість малюнків, з часом, мені перестають подобатися, і зараз я б їх робив зовсім по-іншому. Сподіваюся, що кращі роботи будуть у майбутньому.

— Розкажи про процес — чим і на чому малюєш?

К: Усі роботи виконані ручками (лінерами) на папері. Області малюнка заповнюю дрібними крапками, варіюючи їх щільність і розмір. Останнім часом намагаюся не використовувати лінії або контури, а робити точку найважливішим елементом. Готові роботи сканую й обробляю в фотошопі. Але не чіпаючи вже створену композицію або елементи малюнка, просто очищаючи від бруду і додаючи контрасту. Ну і, за потреби, підганяючи під потрібні технічні вимоги.

17854745_1741819299482206_7913563677695347903_o

— Яким чином можна отримати дизайн афіші або обкладинку альбому в твоєму виконанні?

К: Все досить просто, я завжди відкритий до нових замовлень і рідко кому відмовляю. Достатньо написати мені будь-яким зручним для цього способом. Якщо зможете описати всі свої побажання і при цьому, роботу потрібно буде зробити не "на завтра", то разом у нас все вийде (зі свого боку я докладу максимум зусиль).

— Чим ще захоплюєшся, крім малювання?

К: Малювання і робота займають максимум часу. І, навіть якщо є вільний час, намагаєшся його витратити на розвиток у цих сферах. Люблю журнали, зіни на музичну тематику. Потроху займаюся збиранням музики на фізичних носіях. Ну і, звичайно, намагаюся відвідувати максимум музичних заходів у Києві.

28422952_1893901254274009_4023780010286436795_o

— Розкажи про свої музичні вподобання.

К: Намагаюся стежити за всіма новинками, незалежно від жанру. Велика частина плейлиста складається з хардкору. Але також люблю послухати метал або хіп-хоп, усе залежить від настрою.

— Що думаєш про українську сцену?

К: Як мені здається, з української сценою все дуже навіть добре. Можливо, кількість гуртів не росте в такому темпі, як хотілося б, але прогрес є. Концерти збирають велику кількість людей. Куди більше, ніж на подібні шоу в Європі. При чому приходить багато молодих людей, які вперше на подібних заходах. Географія концертів і фестивалів не обмежується Києвом і Одесою. Це все більше не схоже на закриту тусовку, стає дійсно місцем, де раді всім і кожному, що не може не радувати.

— Може художник в Україні заробляти тільки творчістю, чи без основної роботи не обійтися?

К: Якщо говорити про замовлення, пов'язані з музичною тусовкою, то, швидше за все, багато заробити (ну або взагалі заробити) навряд чи вийде. У нас, та й на всьому пострадянському просторі, часто роботу художників не вважають за працю, яку необхідно оплачувати. Все робиться за "респект" або невеликі суми, які доводиться потім довгий час чекати. Та й у моєму випадку, це не першочергова мета — заробити на музикантах або організаторах концертів.

А так, якщо дуже захотіти, можна знайти способи монетизувати будь-яку творчість. Любити те, чим займаєшся, експериментувати та створювати нові виклики для себе, і успіх не змусить себе чекати.

25487282_1665715920117166_7155935073276633053_o

— Для кого ти б хотів зробити афішу або обкладинку альбому?

К: Хочу робити якомога більше афіш для концертів у Києві й Україні. Тим самим робити свій маленький внесок у розвиток "сцени". Аналогічно і з обкладинками або мерчем — місцеві хлопці завжди в пріоритеті. Ну а якщо помріяти, хотілося б, намалювати для гурту з якогось топового американського лейбла. Може хлопці з Abuse Of Power або Candy теж читають Неформат? Якщо що, є пару ідей;)

— Поділися планами на майбутнє і побажай що-небудь художникам-початківцям.

К: Так я і сам ще початківець. Головне — не соромитися своїх робіт, питати поради у більш досвідчених колег і наполегливо працювати над прокачуванням своїх скілів.

У планах все більше і більше малювати! Є думки випустити зін з малюнками. Можливо, зробити колаборацію з якимись художниками. Слідкуйте у соцмережах! І дякую за інтерес з вашого боку!

— Дякую за інтерв'ю!

17855392_1741818462815623_1861888850767668471_o

Lesnoy у соцмережі:

https://www.facebook.com/lesnoyart/
 

Neformat.com.ua ©