Dreadnought in the Pond анонсували дебютний альбом

Тернопільський психоделічний гурт анонсував на 19 травня вихід дебютного повноформатного альбому "0=1".

Робота над альбомом тривала упродовж останніх двох із половиною років. Запис робили на студії Шпиталь Рекордс під керівництвом звукорежисера Лесика Драчука (Los Colorados, Tik Tu, Omodada Gee)

"Більшість його робіт стосувалася інді або попмузики (Тіна Кароль, Jamala, Dakooka, Zapaska) і на початку йому було трішки важко зрозуміти, як мають зазвучати наші шумно-психоделічні викрутаси. Але через деякий час ми таки спіймали спільну хвилю і створили дуже цікавий симбіоз важкої психоделії з об’ємним та акцентованим звучанням, що, як на мене, мало б якісно відрізняти наш звук від звичайних практик зведення стоунер-дум артистів", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист/вокаліст гурту Ремко Цукерман.

Концепція альбому побудована навколо філософії Джозефа Кемпбелла та його праці "Герой із тисячею облич".

"Ідея з’явилася під час сеансу вживання психоделіків разом із моєю дружиною. У цьому стані нам з’явилась ідея циклічного шляху героя, що, як фенікс, вічно проходить цикл боротьби та переродження. Потім ми з’ясували, що це ні разу не нова ідея, котра була висвітлена багатьма психологами та філософами, зокрема Джозефом Кемпбеллом у його праці "Герой із тисячею облич".

Якщо коротко, то головна ідея Кемпбелла була про те, що існує універсальний міфологічний сюжет, у котрому змінюються лише декорації, але не сама суть. Завжди є герой і його шлях. Від звіданого до незвіданого, з викликами, перевірками духу, фінальними драконами, скарбом та повернення на початкову точку, але з левел-апом і просвітленням. Усі ваші Зоряні війни, Аватари, Покахонтас — це і є той мономіф aka Вічна історія.

Ми ж постаралися створити не фільм, а альбом. Теж про героя, теж про подорож, але про подорож у самого себе, заклавши основою всі головні точки подорожі мономіфічного героя", — коментує музикант.

Обкладинку створив Ремко Цукерман. Також над нею деякий час працювала тернопільська ілюстраторка та тату-майстриня Марина mnvi_tattoo.

"Це просто ілюстрація нашого концепту. Того кола, по якому вічно ходить тисячоликий герой. Кожна секція цього кола стосується одного з наших треків", — додає Ремко.

Dreadnought in the Pond — тернопільський психоделік/гранж/стонер гурт створений у 2011 році. Дискографія нараховує один мініальбом, два сингли та лайв-сесію. Готуються випустити повноформатний альбом. За весь час існування гурт встиг виступити на одній сцені з Elder, Greenleaf, Talbot, Stoned Jesus, Somali Yacht Club, Soom та зіграти на Gogol Fest, Robustfest, Respublica, Electric Meadow, Winter Mass.

Серед музичних орієнтирів музиканти вказують різнобічну музику: від The Doors та Exotic Animal Petting Zoo до Nick Cave, Lighting Bolt, Primus та Mars Volta.

Dreadnought in the Pond у мережі:

https://the-dreadnought.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/thedreadnought.band
https://www.youtube.com/channel/UCAp1HYUgvQetyPJn949CPhQ