Еміль Асадов присвятив новий мініальбом своєму батькові

Одеський ембієнт музикант випустив мініальбом "Youdlar Yurdu" за сприяння місцевого лейбла система.

За словами артиста, на підготовку та запис альбому він витратив декілька днів. Запис, зведення та мастеринг музикант робив самостійно на одеській студії Тополь.

Концепція альбому побудована навколо бажання зробити подарунок на день народження батькові музиканта.

"Я хотів зробити подарунок своєму батькові, це головна причина створення альбому. Підготовка до запису полягала в поглибленому вивченні та прослуховуванні класичних мугамів Азербайджану.

Я прагнув, щоби це було схоже на композитора-експериментатора Террі Райлі, у музиці якого можна почути переплетення психоделіки, ембієнту та фольклорних мотивів. Помітив, що мугами більше не "ісламські" по звуку, а давніші, можливо, навіть вийшли з зороастризму", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Еміль Асадов.

Також автор у коментарі нашому виданню декодував усі пісні з мініальбому:

  • "dağ meşəsi" — це гірський ліс. Мій батько жив у гірському селі Кубатли поруч із лісом, де проводив багато часу.
  • "dəniz sərgüzəştləri" — морські пригоди. Батько жив у Сумгаїті й розповідав, як приємно проводив час на морі.
  • "evə qalxmaq" — сходження додому. Я намагався уявити, як моєму батькові жилося в гірському регіоні та які переживання він відчував.
  • "şüur" — свідомість. Знаючи батька, я подумав, що йому важливо буде саме такий трек із такою назвою.
  • "Yanar Dağ" — вогненна гора. Це реальне місце біля Баку, де горить вогонь прямо з землі впродовж багатьох років, я подумав, що це дуже символічно.

Над обкладинкою автор працював самостійно.

"Обкладинку я робив сам, спираючись на власні переживання, які зазнав разом із батьком. Хлопчик, що грає на бубні — це я. Батько — крилатий лев, і ми сидимо біля вогню — головного символу зороастризму. "Youdlar Yurdu" перекладається як "вогняна країна", так раніше називали територію Азербайджану, через те, що з землі виривався газ, який горів", — додає Еміль.

Наразі автор плідно працює над новим матеріалом та планує випустили альбом із гімнами.

Emil Asadow — сольний ембієнт проєкт одесита Еміля Асадова, учасника Digital Himalayas, Rudnic Ore та Potreba group, заснований у 2021 році. Дискографія нараховує один мініальбом, виданий за сприяння одеського лейбла експериментальної музики система.

Emil Asadow у мережі:

https://www.facebook.com/asadowemil/
https://www.instagram.com/emil_asadow/