Dakh Daughters випустили третій повноформатник за мотивами вистави

Український dark cabaret гурт презентував третій повноформатний альбом "Make Up".

Альбом записувався упродовж двох липневих тижнів 2020 року на київській студії Kaska.

"Кожен альбом ми пишемо за різними технологіями, випробовуємо різні варіанти накопичення матеріалу, наприклад "Air", ми писали так: записували всі разом "рибу", щоб зберегти потрібну командну енергію. Потім зверху поетапно нанизували кожен інструмент, голос і т д.

Цього разу, що нам сподобалося й що було для нас облегшенням і чимось новим — ми писали одночасно майже весь основний інструментальний кістяк, завдяки кімнаткам зі скляними дверима й це ідеально, бо для нас дуже важливо бачити одна одну, відчувати, взаємодіяти під час запису!", — розповіла в коментарі нашому виданню учасниця гурту Соломія Мельник.

Концепція альбому побудована навколо п’єси "Make Up".

"Реліз складається з пісень, які є, власне, "саундтреком", якщо можна так сказати, до однойменної музично-драматичної вистави. Вистава складається з низок життєвих історій кожної з нас, послухавши які драматург Клім адаптував, або навіть переклав, на таку собі художню, театральну мову, яка притаманна саме його стилю написання. Тепер кожна з нас має по одній або декілька історій, які у вільній формі, можна сказати, в жанрі стенд-апу, розповідає їх глядачеві. Після кожної історії — звучить музична композиція, яка підсилює, підкреслює, передає смак, градус, настрій тієї, чи іншої розповіді.

Цим альбомна версія і відрізняється від театральної — в ній присутні тільки музичні композиції, без драматичних монологів. Хоча була думка створити цілу радіовиставу, але врешті ми зупинилися на музичному альбомі", — додає музикантка.

Обкладинку зробив фотограф Олександр Космач.

Нагадуємо, на сайті є рецензії на два попередні альбоми гурту: "Air" (2019) та "If" (2017).

Dakh Daughters — київський дарк-кабаре гурт, створений акторками столичного театру "Дах" у 2012 році. Текстовою основою для пісень є українська поетична класика, тексти нобелівських лауреатів, власні твори та фрагменти популярних хітів минулого. Дискографія нараховує три повноформатні альбоми.

Dakh Daughters у мережі:

https://soundcloud.com/dakhdaughters/
https://www.facebook.com/DakhDaughters/
https://www.youtube.com/dakhdaughters
https://dakhdaughters.bandcamp.com/