Новий трек Guerilla Noir про упивання владою

Київський metallic hardcore гурт презентував новий сингл "False Kings", записаний спільно із вокалістом гуртів The Nietzsche та Septa Євгеном Тимчиком.

 

Гурт записував трек на студії "PystelnukArt" під керівництвом звукорежисера Дмитра Бастанова, котрий також робив зведення та мастеринг треку.

За словами учасників гурту, концептуально трек продовжує тематику дебютного синглу "Payback" — про агресію репресивного апарату.

"На жаль, жага влади настільки глибоко вгризлася у деякі людські душі, що те, що ще вчора здавалося абсурдом, сьогодні вже таким не ввижається. Тисячі людей постраждали від рук тих, хто тримається за хоч якісь крихти влади, й це дійсно страшно. Плекаємо надію, що все це незабаром закінчиться та всі винні отримають по заслугах", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист/басист/вокаліст гурту Макс Соколов.

"Якщо "Payback" мав історичний характер, то "False Kings" ми вирішили зробити більш актуальним, створивши lyric video із кадрами поліцейського насильства в Україні та Білорусі упродовж 2020 року.

Очевидно, що мусора стають усе більш безкарними, безвідповідальними та безконтрольними; у нас це відбувається завдяки особистій імперії Авакова, у білорусів — завдяки використанню силовиків для знищення протестів. Саме тому ми вирішили розпочати відео з розповіді звичайного хлопця з Білорусі про те, як його катували ОМОНівці, а закінчити нанесенням графіті на Набережному шосе в Києві (яке, до речі, стирали декілька разів; уже вп’яте воно відновлене буквально кілька днів тому) з надзвичайно актуальним питанням: "Кому дзвонити, коли вбиває поліція?".

Водночас лірика нового "False Kings" досить життєствердна: рано чи пізно силовики зіткнуться з вогнем — як метафоричним вогнем зворотної агресії суспільства, так і цілком буквальним, наприклад, з коктейлів Молотова (думаю, у рядах українських силовиків лишилося немало тих, хто пам’ятає цей вогонь із 2014)", — додає ударник гурт Денис Жуковський.

Над обкладинкою працював фотограф Артем "Slippy Inc" Пронов, котрий також зробив обкладинку до попередньої роботи гурту. Фото було зроблено під час протестів 5 червня 2020 року під Верховною Радою про відставку міністра внутрішніх справ Авакова.

У цьому році гурт планує випустити ще декілька треків, які потім об’єднають в один реліз.

Нагадуємо, минулого року Guerilla Noir презентували дебютний трек "Payback" та однойменне відео.

Більше треків про поліцейське свавілля слухайте у нашій підбірці

Guerilla Noir — київський металік-хардкор гурт, створений учасниками O’Hamsters, Paddyguns, Watch My Fall, Juggernaut та Dehumanizer Максом Соколовим та Денисом Жуковським. Дискографія нараховує, поки що, два сингли. Назва Guerilla Noir, за словами учасників, не несе якогось смислового навантаження, а обрана ще кілька років тому Максимом через те, що вдало звучить для подібного проєкту.

Guerilla Noir у мережі:

https://www.facebook.com/guerillanoir
https://soundcloud.com/guerillanoir/
https://guerillanoir.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/channel/UCDI65gU52yjk7TjKBKfcUHg