Дебют: панк-рокове демо від Suspects

Львівський панк-рок гурт нещодавно презентував своє перше демо. 

Музиканти записували реліз на новій репетиційній точці свого знайомого Тараса Брославського. Для учасників Suspects це був перший досвід студійного запису, а Тарас, своєю чергою, підвищував власний навик звукозапису. Писали треки десь 3 дні, але за період трьох тижнів. Окрім того, живі ударні записати поки не вдалося. 

"Демка, що вийшла, не найкращої якості, і ми тільки починаємо, але з нею вже можна уявити наш повноцінний альбом, що, однозначно, буде чогось вартий", — розповів у коментарі нашому виданню бас-гітарист Ігор Кліщ.

Це демо, за словами музикантів, про людину, її місце у світі та маніпуляції суспільною думкою.

"Запис, в принципі, показує, хто ми такі і як бачимо світ. І пісня "Society" про ту саму масу, яка щодня змінює думку про щось і киватиме на кожне слово, яке несеться від "авторитетних експертів" з телевізора, а кожна нормальна людина з чіткою позицією повинна стикатися з наслідками бездумного вибору. "Ода" є нічим іншим, як стьобом над бездумним тусуванням (хоча деколи самим цього не вистачає). А пісня про смурфа — просто гон. Бути серйозним увесь час теж не можна", — додає вокаліст та гітарист Володимир Солдатенко.

Обкладинку і лого для гурту зробив музикант і художник Elektronik Graphix

"Ідея арту виникла в нас після довгого обговорення роботи кожного з нас і того, що з теперішньою обстановкою будь-який найаморфніший офісний працівник може справді перетворитися на серійного вбивцю", — зазначає Володимир

Suspects — молодий львівський гурт, що спонтанно зібрався у 2018 році на грунті любові до панк-року (а також під враженнями від поїздки на чеський фестиваль Mighty Sounds). Тоді ж почалися перші репетиції з одною піснею, а саме "Society". На той момент у гурті були Володимир Солдатенко (гітара, вокал, тексти) та Ігор Кліщ (бас-гітара, бек-вокал) і ударник Сашко. Останньому не сподобався обраний жанр, тому гурт він покинув, а оскільки знайти нового ударника було важко гурт припинив діяльність приблизно на рік. Однак у вересні 2019-го хлопці зібралися докупи, взяли до колективу Василя Курганевича (барабани, бек вокал) і продовжили творити. Наразі на їхньому рахунку тільки дебютне демо, однак напрацьованого матеріалу у колективу набагато більше. 

"У музичному плані мене особисто надихає як олдскул в дусі The Damned, Dead Kennedys i Circle Jerks, так і сучасні колеги на кшталт PUP, Pizzatramp, Idles, The Chats, Slaves. Також в плані енергії заряджають Flogging Molly, The Dreadnoughts, Dropkick Murphys i The Real McKenzies. Для мелодики-сайко в дусі Mad Sin i Demented Are Go! З українських гуртів дуже сильно надихнули Stinx i Sonicfreaks (які вже ріпнулись давно).

Як я вже раніше казав, сам концепт полягає в тому, що ми всі троє в певний час працювали з людьми (дехто і досі працює), і це дуже тяжко. І звичайний працівник мало того, що стикається сам з буденним негативом, поганими новинами напряму, так ще й мусить на собі відчути негатив з боку сторонніх людей, через що у будь-кого може закінчитися терпіння й однозначно комусь буде боляче", — розповідає Володимир.

Серед гуртів, які його надихають, Ігор вказує Bad Religion, NOFX, Dead Kennedys, з українських — Жадан і Собаки.

"Подальшою місією бачимо просування панк-року в Україні, де більшість любить споживати всякий гівняний культурний продукт, особливо з Рашки. Така собі панк-рок просвіта", — додає Ігор

Suspects у мережі:

https://www.facebook.com/suspectstheband
https://soundcloud.com/suspects-theband
https://www.instagram.com/suspectstheband
https://www.youtube.com/channel/UCthxcdPxkYZD9P55aImG_ag