Wavewalkrs знали лайв-відео до синглу "Alone"

Електронний дует з Києва днями презентував лайв-відео до синглу "Alone" з минулорічного повноформатника "U". 

Учасники гурту Нікіта і Юра детальніше розповіли нам про це відео та свої подальші плани. 

— Як ви писали цей сингл? 

— Цей сингл був створений у процесі написання матеріалу до нашого альбому "U", який ми випустили минулої осені. Ми відзняли лайв-відео до трьох пісень з альбому і планували випустити їх одразу з виходом альбому, але обставини та різні відчуття змінили все, але ми все ж вирішили зробити ці релізи повноцінно. І нам здається, все відбувається саме тоді, коли має бути. Ми самі продюсуємо і записуємо свій матеріал, а у зведенні та мастерингу ми покладаємося на наших друзів з одеської студії LouderHub, де працює наш бро Alex J Kramer. Він вже робить фінальний саунд таким, як відчуває. Випустити матеріал тоді, коли нам буде зручно, теж не питання. Деякий час ми активно жартували й обговорювали ідею відкриття свого лейблу, щоб прискорити процес випуску матеріалу та взяти контроль у свої руки. А як ви знаєте, у кожному жарті є тільки доля жарту, усе інше — правда. Тож, наша менеджер відкрила лейбл у Лондоні. І це означає, що ми випускаємо свою музику на своєму лейблі за своїми правилами.

— Про що розповідає у пісні "Alone"?

— Після повернення з європейського туру навесні 2019 року з Akine, Bastille та Lewis Capaldi, були дуже дивні відчуття. Начебто нам показали, як все може бути насправді круто. Але для того, щоб зробити те, що ми хочемо, стільки всього має відбутись. Саме про це весь наш альбом “U” — як метафора відчуттів про те, де ми знаходимось насправді, в яких умовах існуємо і які проблеми насправді нас бентежать. Кожна пісня — глибока алегорія. Так і "Alone" — це крик з самих глибин нашої душі, спроба передати, як це, коли ти сам на сам з собою наодинці. Цим потужним вибухом нам хочеться в ці непрості для всіх часи підтримати, надихнути та сказати — "on your own you’re not alone".

— Хто робив лайв-відео?

— Влітку після виступів на Атлас Вікенд і концертів у нас було велике бажання зробити лайв-відео максимально просто і невимушено. Тож ми просто шукали цікаві локації, і врешті наш менеджер Лариса знайшла для нас пентхаус без ремонту в центрі Києва. Там деякий час була майстерня андеграундного художника, і ми легко домовились про зйомки.

Наш друг — відомий кліпмейкер та режисер Антон Шатохін, який є фанатом нашої творчості, одразу зацікавився, ми взяли камеру, трішки світла і зробили все за декілька годин. Ми завжди знімаємо все одним кадром, і граємо лайв і записуємо його, тож потім ми просто зробили мікс і колор.

— Які подальші плани на цей і на 2021 рік?

— Цим синглом ми починаємо процес релізів нашої творчості, бо дуже багато матеріалу, і давно хочемо поділитись ним зі світом.

Наступний сингл вийде на початку грудня, ще ми плануємо випустити декілька EP, багато відео та цікавих колаборацій з артистами з усіх куточків світу. Так декілька тижнів тому вийшов перший сингл з майбутнього альбому Akine "lighthouse", до якого ми написали музику та спродюсували. Взимку вийде мініальбом нашого друга Emigrant, у якому ми виступили як продюсери та співавтори музики. Також готуємо до релізу цікаву спонтанну колаборацію з артисткою з Лос-Анджелесу.

Ми активно і творчо працюємо з різними артистами та брендами, створюємо музику до шоу та презентацій і реклами, зокрема влітку працювали над шоу для Roshen, а нещодавно всесвітньо відомий Український бренд одягу Trswtrs випустив осінню колекцію і зробив показ у VR, а ми створили музику до нього. Також нещодавно написали музику до реклами Samsung у колаборації з ONUKA.

До речі, в кіно й онлайн скоро вийде документальний фільм режисера Юрія Царенка "Tools Of Happiness", до якого ми написали музику до інтро — вона вийде окремим релізом найближчим часом.

Тож ми активно існуємо в процесі життя і творчості. Звичайно, не вистачає концертів і фестивалів, але ми віримо, що все буде добре і намагаємось нашою творчістю надихнути людей поруч!

 

Дует Wavewalkrs утворився у 2017 році. З моменту випуску першого синглу у 2018 році гурт уже встиг відкатати тур Європою разом із молодою українською попвиконавицею Akine. У колаборації з нею музиканти раніше випустили ремікс на хіт Hozier "Take Me to Church". На рахунку команди альбом "U" (2019) та кілька синглів. 

Wavewalkrs у соцмережах:

Facebook: https://www.facebook.com/wavewalkrs
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChb0WqbGvJNPc1nbT-SvViA
Instagram: https://www.instagram.com/wavewalkrs
Soundcloud: https://soundcloud.com/wavewalkrs