Demian Feriy презентував новий ЕР

Київський електронний музикант презентував мініальбом "Dead".

Як і раніше, процес створення, аранжування та саунд-дизайну однієї композиції в автора займає один день. Над зведенням та мастерингом Дем’ян Ферій працював самостійно.

За словами самого автора, цей мініальбом від попереднього синглу "Cancel Humanity" відрізняє концептуальна абстракція та емоційна відстороненість. Концепція "Dead" має дві сторони — прикладну та художню:

"Прикладна це про те, під що можна танцювати на якомусь похмурому рейві, включати в dj-сети та блукати нічним Києвом у навушниках. 

Художня — те, що вимагає фантазії від слухача. Це саундтрек до альтернативної реальності, у котрій усі особи, явища та процеси нашої інфосфери, інтернету, кіно, відео та ігор перенесені на вулиці Києва, іншого великого міста України або колишнього радянського союзу.

Уявіть битви Unreal Tournament за участю борщагівсько-троєщинської гопоти, обшитої обладунками з профнастилу; спецагенти, що розслідують НЛО; секретна лабораторія в дитячій поліклініці, що виводить особливий вид бойового школяра й інший "кіберпанк, який ми заслужили", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Дем’ян Ферій.

Над обкладинкою музикант працював самостійно.

"Найважливіше для мене — це сама атмосфера, час доби, місце, колір, поєднання комічного образу з похмурим. Зображене місце мені нагадує маленькі галявинки в Києві, які вночі здаються досить затишними. Коли там перебуваєш, то відчуваєш атмосферу порожнечі та відстороненості, прохолоду. Вночі воно ще й похмуро. Ще я помітив, що вони набувають такого сенсу тільки завдяки розташуванню саме в місті. Вони як острівці порожнечі. Саме на контрасті я сприймаю їх отак", - додає музикант. 

У найближчому майбутньому автор планує випустити два-три кросжанрові та концептуальні альбоми: індустріальний (туди увійде трек "Vr Undead"), семплований (кліп "Heritage") та "чудернацько-електронний" (трек "Resurection"). Окрім того, Demian Feriy працює над лайв-програмою, а також хоче завершити ще один відеокліп та мультфільм SRPZ.

Demian Feriy — експериментальний музикант із Києва, композитор, саундпродюсер. На його рахунку кілька сольних альбомів та чимало колаборацій з іншими українськими виконавцями.

Demian Feriy у мережі:

https://demianferiy.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/demianferiy/
https://soundcloud.com/demian-feriy