Demian Feriy випустив новий трек

Київський електронний музикант презентував новий трек "Cancel Humanity".

Процес створення композиції тривав всього одну ніч. Demian Feriy повністю всі процеси робить самостійно в домашніх умовах: від накопичення до зведення та мастерингу.

"Cancel Humanity" — рефлексія на тему спілкування людей один з одним, про втрату здатності співчувати, відчуження. Як мені здається, це результат атомізації та войовничого звільнення від образу та сенсу. Людина втрачає ідентифікацію зі своєю людською формою, бо вважає це чимось застарілим, хибним, ілюзорним, але, в підсумку, сама кинута в стихійний вир феноменів.

Через величезні об’єми емоційно зарядженого контенту, часто вкрай суперечливого, звичайна людина, сидячи вдома, набуває собі профдеформацію новинного журналіста або хірурга з легкою формою шизофренії. Як наслідок — своєрідна форма цинізму, котра може не усвідомлюватися.

Водночас співчуття приймає більше форму сигналів про свої переваги (virtue signaling) — прапорці, аватари, пости, все стає абстракцією, процедурою, аніж реальним співчуттям. Іноді здається, що альтруїзм - це ще більший прояв егоїзму, плюс, він надто механічний.

Я в жодному разі не осуджую, не намагаюся себе якось возвеличити або назвати просвітленим — просто мені ці аспекти створюють враження мертвої стихійності явищ, аніж результат дій живих істот.

Я сформулював це в музиці. Вона має історію, де йде битва з людиною, що залишилася. Наприкінці, звісно, це реквієм про образ людини, котрою ми вважали себе багато століть", — розповів у коментарі нашому виданню автор. 

Над обкладинкою Demian Feriy також працював власноруч, за допомогою телефона:

"Я знайшов фото статуї Аполона та обробив його фільтрами у такий спосіб, щоб він став схожий на ландшафт, щоб відчувалося, немов він із чогось", — коментує музикант.

Майбутній повноформатний альбом, за словами композитора, буде "суто танцювальним техно релізом".

Серед планів на цей рік — реліз лайвого industrial проєкту, міксжанровий альбом та випуск нових серій "соціал-психоделічного" мультфільму SRPZ.

Demian Feriy — експериментальний музикант із Києва, композитор, саундпродюсер. На його рахунку кілька сольних альбомів та чимало колаборацій з іншими українськими виконавцями.

Demian Feriy у мережі:

https://demianferiy.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/demianferiy/
https://soundcloud.com/demian-feriy