Степан Бурбан написав музику до фільму "Ваш Василь"

Львівський хіп-хоп виконавець, учасник гурту Глава 94, Степан Бурбан, більш відомий як Кашляючий Ед та паліндром, став композитором документального фільму, присвяченого Василю Стусу.

"Василь Стус мріяв займатися літературою, а не політикою; бути відомим поетом, а не дисидентом. Та дії радянських спецслужб і КПРС підштовхнули його до точки неповернення. Як відбувалася ця трансформація? Та яким був насправді "Ваш Василь"?", — йдеться в офіційному пресрелізі фільму.

Українська прем’єра документальної стрічки "Ваш Василь" відбулася на 49-му Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість" у серпні, а міжнародна пройшла ще у грудні минулого року у Варшаві.  Поки що фільм жде наступних фестивалів. Планується також показ восени, в Києві, але через карантинні ускладнення точнішої інформації у творців стрічки поки немає. 

Головною музичною тему до фільму стала композиція на вірш Стуса "Ще й до жнив не дожив" Кашляючого Еда. Крім того, для фільму були записані сучасні аранжування улюбленої музики Василя Семеновича та віршів, прочитаних ним особисто у 1970-х роках.

Нагадуємо, на сайті є велике інтерв’ю з виконавцем.

Степан Бурбан — львівський хіп-хоп-артист, учасник реп-гурту Глава 94 та сольний виконавець, відомий під псевдонімами Кашляючий Ед та паліндром, у рамках яких випустив чимало релізів та відео, дуже тепло прийнятих вітчизняними слухачами та критиками.

Степан Бурбан у мережі:

https://www.facebook.com/burban.stepan

Фільм у мережі: 

https://www.facebook.com/YoursVasyl