Оголошено результати онлайн-відбору Road to Mystic: Ukraine

25 квітня стало відомо хто вийшов до фіналу відбору Road to Mystic: Ukraine, переможець котрого потрапить до ростеру краківського Mystic Festival та матиме змогу розділити сцену із великою кількістю всесвітньовідомих гуртів. 

Українські організатори Road to Mystic: Ukraine розповіли детальніше про те, як відбувався онлайн-відбір.

— Хто був у журі та за якими критеріями проходив відбір?

— Два гурти були обрані за результатами голосування. Після видалення всіх "накручених" голосів переможцями стали команди Natural Spirit та Season of Melancholy. Ще два гурти (Hell:on та Обійми Дощу) обрали, власне, польські організатори Mystic Festival за особистими критеріями. 

Результати онлайн-голосування: 

  • Natural Spirit — 706 голосів
  • Season Of Melancholy — 625 голосів
  • Перший Сніг - 329 голосів
  • Banderstandt ZP — 284 голоси

— Скільки загалом було подано заявок на участь?

— Ми отримали 78 заявок на участь у відборі. Можемо сказати, що і ми, і особливо наші польські колеги, були приємно вражені такою кількістю зацікавлених українських гуртів. Були заявки й від закордонних колективів, але поки ми не готові розширювати кордони конкурсу. Можливо, наступного разу — хто знає? 

— Які проблеми коронавірус спричинив для конкурсу?

— На сьогодні коронавірус і карантин впливають майже на кожного, а у музичній (як і будь-якій івент) сфері — взагалі на всі процеси. Тож, звісно, зазнав змін і графік Road to Mystic: Ukraine. 

Найперше, був перенесений на 2021 рік сам польський Mystic Festival. Проте, плани стосовно переможця RTM залишаються незмінними. Нашою основною метою є дати можливість гідній українській команді зіграти на великому європейському фестивалі — і ми продовжуємо дотримуватися її, не зважаючи на обставини. Тож гурт-переможець зіграє на Mystic Festival, коли б той не відбувся. З іншого боку, звісно, наразі ніхто не може сказати, коли нам вдасться провести Live-фінал (з самого початку він був запланований на 26 квітня). Ми вважаємо, що переможець має бути обраний саме у "живому" форматі, тож чекаємо того часу, коли проведення масових заходів стане можливим, щоб узгодити нову дату з усіма сторонами процесу та знову взятися за підготовку.

— Які масштаби проблеми накручення голосів? Чи були ще якісь спроби недобросовісного змагання?

— Накручення голосів — ключова проблема конкурсів і відборів, які містять у собі будь-які онлайн-голосування. Команда RTM усвідомлювала це з самого початку і була до цього готова. Накрутку голосів завжди видно, і видно гурти, які ведуть нечесну гру (або мають шанувальників, які хочуть таким чином їм "допомогти"). У будь-якому випадку, це лише негативно впливає на імідж самого гурту, і ми раніше вже наголошували на цьому окремо на сторінці конкурсу на Facebook. 

Обробляючи результати після закриття голосування, наш технічний відділ видалив не одну сотню"накручених" голосів, витративши на це далеко не одну й не дві години. Можна по-різному ставитися до участі у музичних конкурсах і у голосуваннях загалом, але однозначним є те, що використання нечесних способів для виграшу є виявом неповаги як до інших учасників, так і до організаторів конкурсу, у якому гурт все ж вирішив взяти участь. І хоч це навряд чи матиме якийсь ефект (завжди знайдуться ті, хто накручував і буде накручувати), ми хотіли б ще раз закликати музикантів та їх фанатів до чесної участі у подібних заходах. Якщо ви хочете взяти участь у голосуванні й перемогти — є багато чесних способів зробити це.

 

Mystic Festival — музичний дводенний фестиваль, що цього року мав відбутися 10-11 червня цього року на території Краківського Музею польської авіації. Серед оголошених хедлайнерів були Judas Priest, Nightwish та Mercyful Fate. Минулого року його очолювали Slipknot та Sabaton, а Україна була представлена гуртами Jinjer і Motanka

Організатори відбору в Україні — Mystic Coalition та видання Daily Metal.

Road to Mystic: Ukraine у мережі:

https://fb.me/roadtomystic.ukraine