Гурт ДахаБраха випустив новий альбом

Український гурт сьогодні випустив новий повноформатний альбом "Alambari". Це перший лонгплей гурту за останні чотири роки. 

Вокалістка та віолончелістка гурту Ніна Гаренецька відповіла на кілька наших запитань стосовно альбому. 

— Як ви записували цей альбом? 

— Так трапилося, що ми мали змогу записати цей альбом далеко від дому, а саме в Бразилії. Це студія на ранчо огрядного чоловіка на ім'я Рафаель. Ми мали лімітований час, здається, два тижні, тому намагалися зробити все швидко і легко. У цьому нам сприяла сама студія, яка мала окремі кімнати для запису, тож ми могли одночасно всі разом писати трек. Краєвиди навколо студії дуже надихали і це, скоріше, був дійсно процес в задоволення, а не тяжка праця. Нас ніщо не відволікало, як це буває у Києві, ми повністю занурились у процес запису. Тому записали його швидше, ніж планувалося.

Зі зведенням ми теж мали новий досвід. Хлопець, який нам його зводив (Максим Грусевич) живе у Дніпрі. У нас не було можливості поїхати та посидіти пару днів з ним в студії, тому ми працювали "на удальонці". Це дуже складно і ми зрозуміли, що це не наш шлях праці. Але ми безмежно дякуємо Максиму за терпіння і розуміння.

— Про що цей реліз? Чи є у нього якась концепція? 

— Концепції як такої немає. Це добірка творів, які ми створили протягом декількох років. Вони різні за жанром і настроєм, створені в різний період життя. Трек "Аламбарі" був створений безпосередньо на студії в дощову погоду, тому дощ, що звучить у цій пісні, теж "місцевий", бразильський. Тому ця композиція, можливо, трохи меланхолійна, створена для того, аби просто відключитися від метушні, закрити очі та відпочити.

— Хто робив обкладинку? 

— Обкладинку створив Марко Галаневич. Він наш незмінний дизайнер, усі наші обкладинки створені Марком. Там на фермі ми встигли зробити фотосесію. Це було в останні дні. Зазвичай ми щодня писалися і вже сонце сідало, ми не встигали це зробити. Або хмарно було. А одного дня ми встигли побігати по локаціях з конями та курками) Тож ці фото Дениса Мельника, Марко і використав для дизайну

— Як слухачі можуть підтримати вас під час карантину?

— Зараз непрості часи. Цей карантин змінює світ, людей. Ми сподіваємося, що змінює на краще, що людство зробить висновки та виживе у цій складній ситуації. Звичайно, у цей час всі розважальні заходи скасувались, тому люди нашої сфери і не тільки зазнають серйозних втрат. Отже, єдиною безпечною підтримкою для нас наразі є купівля нашої музики онлайн.

 

Альбом уже доступний на стримінгових сервісах. Нагадаємо, попередній альбом "Шлях", за який гурт ДахаБраха цьогоріч був нагороджений Шевченківською премією, вийшов ще у 2016-му.

ДахаБраха – український квартет, що виконує українську народну музику із сучасним драйвом. Експериментуючи з українським фольклором, вони привнесли у свою музику ритми з навколишнього світу, створивши яскравий і унікальний образ.

До складу групи входять: Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олена Цибульська та Марко Галаневич. Інструментальний ряд ДахаБрахи — джамбе, дарбука, бас-барабан, віолончель, дитячі гармошки, австралійське діджеріду, акордеон, укулеле, кахон, губна гармошка, жалейка, флейта, клавіші. 

ДахаБраха у мережі:

http://dakhabrakha.com.ua/
https://www.facebook.com/DakhaBrakha
https://www.youtube.com/user/dakhabrakha1
https://soundcloud.com/dakhabrakha
https://dakhabrakha.bandcamp.com/