Bandcamp віддасть свою частину доходу музикантам

Сьогодні, 20 березня, з півночі до півночі за тихоокеанським часом (з 09:00 за українським часом) музичний сервіс Bandcamp влаштовує спеціальну акцію, аби підтримати виконавців, які зазнали збитків через пандемію коронавірусу. 

"Щоб підвищити поінформованість щодо впливу пандемії на музикантів усюди, ми сьогодні відмовляємося від нашої частки доходу від продажів (з півночі до півночі за тихоокеанським часом) та згуртовуємо спільноту Bandcamp, щоб покласти потрібні гроші безпосередньо у кишені артистів.

Для багатьох артистів один день підвищених продажів може означати різницю між можливістю сплатити оренду чи ні. А проте, ми вважаємо, що це лише початок. Музиканти продовжуватимуть відчувати наслідки втраченого доходу від гастролей протягом багатьох наступних місяців, тому ми також ділимося деякими ідеями про те, як шанувальники можуть підтримати тих, кого вони люблять, і як артисти можуть дати шанувальникам нові, творчі способи надання підтримки.

Це може здатися простим, але найкращий спосіб допомогти артистам — це ваша пряма фінансова підтримка, і ми сподіваємось, що ви приєднаєтесь до нас і сьогодні, і протягом найближчих місяців, коли ми працюватимемо над тим, щоб підтримати музикантів у цей складний час", - йдеться в офіційній заяві співзасновника і CEO сервісу Ітана Даймонда. 

Фанам, які мають на це змогу і самі не страждають від кризи, сервіс пропонує придбати мерч або релізи улюблених виконавців, чи ж відкрити для себе когось нового і підтримати їх таким самим чином. А от виконавцям Bandcamp пропонує вивчити оновлений Artist Guide, де можна знайти чимало порад щодо ефективнішого користування сервісом. 

"Багато ваших шанувальників активно шукають способи підтримати вас через цю кризу. Навіть якщо у вас немає нової музики чи мерчу, ми знаємо, що фани люблять живі записи та ранні демо, і це хороший час, щоб їх викопати та випустити на Bandcamp. Ми також бачимо артистів, які пропонують послуги з виготовлення музики, а також відеозустрічі, уроки та навчальні посібники (усі вони можуть бути виставлені як мерч на Bandcamp). А якщо ви налаштуєте власну підписку на Bandcamp, шанувальники зможуть надавати вам постійну підтримку (гляньте приклади STS9, Kursa, George Clanton, Papadosio, Steve Lawson, Holy Roar Records та Greenleaf Music).

Протягом найближчих тижнів ми збиратимемо приклади того, що найкраще працює, і поділимось ними тут, тож якщо щось для вас є особливо ефективним або ви просто захоплені ідеєю, повідомте нас", - йдеться у тому ж матеріалі. 

Насамкінець сервіс заохочує користувачів шукати нові способи підтримки представників місцевої спільноти, а саме власників і співробітників музичних магазинів, менеджерів, організаторів, персоналу клубів, професіоналів з освітлення та звуку, двірників, фотографів, барменів, охоронців тощо.