Нагадуємо про чергову акцію Bandcamp Friday

Bandcamp продовжує практику, розпочату навесні 2020-го задля підтримки музикантів. У Bandcamp Friday компанія відмовляється від власної комісії, що зазвичай складає 10-15% з кожної покупки. 

"У першу п’ятницю місяця, починаючи з березня 2020 року, ми відмовилися від частки доходу, щоб підтримати багатьох виконавців, чиї засоби до існування були підірвані пандемією. Протягом 17 днів шанувальники заплатили виконавцям і лейблам понад 70 мільйонів доларів, допомагаючи покрити орендну плату, іпотеку, продукти, ліки та багато іншого. Якщо ви серед майже 800 000 шанувальників, які взяли участь, дякуємо.

Імовірно, пройде кілька місяців, перш ніж дохід від живих виступів повернеться повністю. Тож ми продовжимо проводити Bandcamp Fridays у 2022 році, 4 березня, 1 квітня та 6 травня", -  йдеться у повідомленні компанії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що після розширення функціоналу PayPal в Україні частині музикантів вдалося вивести гроші з Бендкемпу, однак, як ми бачимо з відгуків у мережі, ця практика досі нестабільна і вдається не усім.

Також ми випустили власну збірку українських релізів на підтримку нашої армії - "МАПА. Частина 1" та "Частина 2". Усі кошти підуть на фонд "Повернись живим", тож ви можете підтримати збірку саме 1 квітня, просто придбавши її або ж поширивши у цей день. 

Наостанок хочемо нагадати, як музиканти можуть написати усім своїм фанам одразу на Бендкемпі. Заходите на сайт Бендкемпу під профілем гурту, вмикаєте dashboard, там обираєте кнопку "Send followers a message". У вас з'явиться вікно, де ви можете написати текст, наприклад, нагадування про Bandcamp Friday і як можна підтримати напряму вас, благодійні фонди в Україні, або ж благодійні збірки за вашої участі. Можна також додавати лінки та зображення. Далі тиснемо Send і готово — ви нагадали про себе усім людям, які коли-небудь підписалися на ваш гурт у Бендкемпі.