Микита Рубченко, Олесь Журавчак та Ars Nova зіграли спільний трек

Автор рок-версії Гімну України Микита Рубченко, сопілкар-віртуоз Олесь Журавчак, а також гурт ударників Ars Nova зіграли разом композицію "Герць" на сцені етно-фестивалю "Віртуози фолку".

Композиція отримала свою назву від поєдинку українських козаків із ворогами перед боєм, стала першим результатом творчої співпраці відомих музикантів. Артисти зазначають, що в їх подальших планах – не тільки розширення концертної діяльності, а й об’єднання подібним складом у студійній роботі

"Ідея аранжування навіяна епізодом з фільму Mad Max: Fury Road, де в погоні бере участь машина з великою групою барабанщиків та гітаристом попереду. Хотілося створити щось подібне – настільки ж потужне, але із використанням національного колориту", – коментує Микита Рубченко.

Микита Рубченко – український музикант-мультиінструменталіст, композитор з Харкова. У 2014 році став автором рок-версії Гімну України та, разом із Анастасією Приходько, співавтором треку "Герої не вмирають", у 2015 – автором рок-версії "Щедрика". Також є музичним продюсером та автором саундтреку фільму-постсимфонії "Арка".

Олесь Журавчак – український музикант-віртуоз, відомий сопілкар, лауреат численних міжнародних конкурсів, з 2017 – арт-директор етно-фесту "Віртуози фолку", автор та режисер музичного фентезі-шоу "Володарі Стихій"

Ars Nova – київський гурт ударників, створений у 1989 році. Учасники численних фестивалів та лауреати міжнародних конкурсів. За роки творчості співпрацювали з багатьма відомими виконавцями, в тому числі з Русланою та Мюнхенським хором.

Микита Рубченко у соцмережах:

https://www.facebook.com/nickyrubchenkoOfficial

Олесь Журавчак у соцмережах:

https://www.facebook.com/zhuravchak.oles