DIY-фестиваль UA WEIRDO! рушає в український тур

Експериментальна DIY-сцена знову наповнює гастролями Україну. Цього разу — з документалкою про Газель Смерті та запуском локальних дістро-точок.

Синдикат Содаз-Катерпіллар – відомий за мандруючою виставкою "480 Кілометр" – відновлює колишню активність і вже радує допитливого глядача цікавим лайн-апом, нелінійним віжуалом та п'ятиденною дістро-ярмаркою на чотири міста нон-стоп!

Нагодою для цього став липневий візит музичного проєкту Zaradyica до України (дует Анни Содаз і Дмитра Глоби) - який миттєво обріс фестивальними масштабами та вмістив понад 20 імен у різних містах. Серед інших: Dukkha, Олексій Подать, Свиная Грусть, Мутафорія Лілі, Туча, Kavkazka Sound, Bushiko; шамани та авангардисти, шум, лоу-фай та екзотичні інструменти, касетна культура та зінороби, TapeTalks, Гіпертелія, Black Nose Studio, Анна Мананкіна і інші.

Відкриє кожне дійство кінопрем'єра Дениса Неробєєва "Путівник граблями" (2019) - у кращих традиціях дорожнього панк-реалізму, наразі з українськими субтитрами.

UA WEIRDO! у містах:

  • 24/07 - Харків (LF Club)
  • 25/07 - Дніпро (Модуль)
  • 26/07 - Одеса (More Music Club)
  • 27/07 - Київ (DOM)
  • 27-28 / 07 - Київ (Coschey Local DIY)

Нагадаємо, у 2017 році відбулася масштабна акція, покликана познайомити сім міст Росії та України з численною та невідомою diy-сценою: незалежною спільнотою, так званим "химерним" підпіллям. У рамках пересувної експозиції музиканти, художники, малотиражні видавці та перформери проводили лекції, концерти та супутні активності — подорожуючи містами з авторами проєкту (Ганною Содаз і Ритою Катерпіллар).

Сама по собі акція не виникла б, якби не трагікомічні обставини, за яких унікальну самвидав-колекцію було знищено на кордоні між країнами без чіткого на те мотиву. Знайдені в лісах уривки виставки, що не дісталася одеського фестивалю Zinergia – пізніше прикрашали стелі та прилавки арт-просторів.

Організатори у соцмережах:

https://www.facebook.com/stcaterpillar/