2sleepy випустили новий альбом

Київський гурт 2sleepy (Надто Сонна) після 6-річної перерви повернувся на сцену з новим альбомом "For The Next Day".

Після трьох років експериментів київський гурт нарешті випустив новий альбом "For The Next Day", який музиканти записали дистанційно у трьох країнах. Гурт розпочав роботу над новим матеріалом ще у 2015 році.

"Протягом запису, який тривав майже 3 роки, музиканти не бачились один з одним, спілкуючись лише за допомогою месенджерів і обмінюючись файлами через хмарні сервіси. Географія проекту охопила п’ять країн: США, Польщу та Україну — три країни проживання учасників гурту, Японію — батьківщина автора артворку Кейто Кійофуджі, а також Болгарію, звідки родом звукорежисер альбому Станіслав Донєв", - йдеться у прес-релізі. 

Обкладинку альбому намалювала Ері Фольфф, художниця і поетеса зі штату Нью-Йорк.

"Хоча подібна робота і стала можлива завдяки сучасним технологіям, в основі концепції альбому лежить діаметрально протилежна ідея технологічного самообмеження. Написання музики відбувалось на застарілому програмному забезпеченні кінця дев'яностих - початку нульових. Ці ретро-програми не мають безлічі функцій властивих їх сучасним нащадкам і суттєво обмежують користувачів, але такі обмеження стимулюють творчість", - переконані учасники 2sleepy. 

Відмовитися від нескінченного саунд-дизайну та перепродюсування, звузити поле вибору, спростивши програмні інструменти та звільнити сиру творчу енергію — саме такі завдання спробували реалізувати музиканти під час запису цього альбому.

Музиканти також поділилися цікавими фактами про свій гурт та про новий реліз:

  • Назва гурту з'явилась завдяки фразі "Давай не сьогодні, я вже надто сонна".
  • Назва альбому "For The Next Day" — самоіронія музикантів над власною прокрастинацією.
  • У треку "Let Me In" як соло використано засемпловане котяче нявкання.
  • Трек "16th Floor" — відсилання до книги Харукі Муракамі "Dance, Dance, Dance".
  • Трек "Post Emotions" — один з найперших треків групи, який вона виконувала з 2006 року, поки він не набув студійної форми у 2017.
  • Під час роботи над "For The Next Day" було створено в середньому близько 16 версій кожного треку.

Актуальний склад гурту:

  • Сева Солнцев - клавішні, програмування, гітари
  • Андрій Прокопенко - програмування, клавішні 
  • Юрій Марченко - гітари, клавішні, програмування.

Надто Сонна (2sleepy) були одними з перших, хто протоптував стежку якісній електронній сцені в Україні. Саме з ними в українській музиці вперше стали пов'язувати жанр indietronica. Випустивши дебютний альбом "Fragments of sleep" на австрійському лейблі Laridae у 2006 році, через 2 роки група записала альбом "Art Fraud". У 2012 група написала саундтрек до відреставрованої версії класичного фільму Івана Кавалерідзе "Перекоп", після чого надовго заморозила свою активність.

Почитати рецензію на Надто Сонна - Art Fraud (2008) можна за цим посиланням

Надто Сонна у соцмережах:

https://soundcloud.com/2sleepy
https://www.facebook.com/2sleepy.band