5 українських гуртів виступлять на фестиваль Kilkim Žaibu

Фестиваль Kilkim Žaibu 2018 представляє блок гуртів з України, для них навіть підготували окремий постер.

Мова йде про колективи Nokturnal Mortum (Folk Symphonic Black Metal), Kzohh (Black Metal Ritual), Joryj KŁoc (Ethno Folk World Rock), White Ward (Post Black Metal), Ignea (Progressive Symphonic Metal).Окрім того у лайн-апі є гурти  I Am Morbid, Finntroll, Myrkur, Entombed A.D., Infernal War, Mortiis, Thyrfing, Saor, Apocalypse Orchestra, Mentor, Havukruunu, Nahash, Lord Wind тощо.

Kilkim Žaibu проходитиме 28-30 червня у литовському містечку Варняй.  Квитки на фестиваль коштують від 45 євро. 

Kilkim Žaibu- екстремальний музичний фестиваль у Балтійському регіоні Європи. Він проводиться щорічно з 1999 року. Фестиваль відрізняється від інших великих метал-фестивалів тим, що включає шоу з естетичними метал-виконавцями, такими як середньовічні народні гурти та військово-історичні клуби реконструкції.

З 2010 року фестиваль проходить на прекрасному узбережжі озера Лукстас у місті Варняй, Литва. До цього це відбувалося на "Plūgo broliai" в Joniškis, Литва.

Основні елементи фестивалю: вогонь і вогнища, плетіння вінків та розвиток стародавніх традицій. Фестиваль відвідають від 2 до 3 тисяч людей з усього світу. Серед гуртів, які виступили на фестивалях Kilkim Žaibu, колективи з Австралії, Норвегії, Угорщини, Чехії, Румунії, України, Росії, Швеції, Фінляндії, Німеччини та сусідніх країн.

Kilkim Žaibu у соцмережах:

https://facebook.com/kilkimzaibu/
https://www.kilkimzaibu.com