Quiet Advice - We Are The Sum Of Everything We Are Faced With (2020)

Сьогодні полтавський гурт Quiet Advice презентував свій перший мініальбом. Аналізуємо, чи вдалося гуртові подолати старі проблеми.

Полтавський гурт Quiet Advice з’явився на локальній сцені відносно нещодавно, проте одразу ж спровокував неоднозначну реакцію своєю творчістю — дизлайків під дебютним кліпом на сингл "Liar" зібралося майже порівну із лайками. Було відчутно, що хлопцям бракує досвіду у написанні якісних вокальних та інструментальних аранжувань. Аматорський рівень реалізації, втім, не завадив Quiet Advice пізніше виграти турнір від української музичної платформи Louder.me й здобути інформаційну публікацію про кліп на американському ресурсі MetalSucks.

З того часу гурт поступово накопичував новий матеріал на власній студії Олександра Носа, лідера проєкту. Критика попередніх релізів і перший виступ, зміни складу й неочікуваний карантинний локдаун — все це з різних аспектів вплинуло на якість нового релізу, мініальбому "We Are The Sum Of Everything We Are Faced With", який ми сьогодні оглядаємо.

Чи вдалося Олександрові перевершити свої попередні роботи? Однозначно так – новий реліз звучить більш зріло, гітарні рифи стали качовішими, ударні партії – цікавішими. Інструментально мініальбом не пасе задніх: Quiet Advice не соромляться запозичувати певні ідеї із творчості Norma Jean чи Every Time I Die, приправляючи їх нестандартними гармоніями й оригінальними композиційними рішеннями. "Take Hold" і "Wind & Fingers" — найвдаліші композиції мініальбому, де вищезгадане втілено чи не найкраще. Крім того, очевидними є паралелі зі звучанням Septa та The Nietzsche, проєктами добре знаного в українському андеграунді Євгена Тимчика. Одразу згадується, як ТОЛ повпливали на створення ЗЛАМ і Bojevilla. Коли певний гурт на українській незалежній сцені надихає шанувальників на власну творчість, це означає, що сцена живе й розвивається. І це чудово!

На цьому позитивні риси релізу, на жаль, закінчуються. Технічні можливості вокалу Олександра Носа трохи покращали, проте вокальні аранжування залишилися такими ж монотонними й нецікавими — бракує причепливих мелодій і хуків, а композиції часом перенасичені голосом настільки, що їх некомфортно слухати. Це аж ніяк не сприяє тому, щоб треки запам’ятовувалися — навіть естетична обкладинка із квітами не рятує полтавський гурт від згаданої проблеми. У цьому контексті Quiet Advice, мабуть, варто робити все можливе, аби не стати новими Beyond The Pleasure, що мали непоганий інструментальний потенціал, але повністю його втратили через надмірну самовпевненість Дмитра Губського, який не вміє адекватно сприймати критику щодо його непрофесійного вокалу.

"We Are The Sum Of Everything We Are Faced With" — це амбітна, хоч і не до кінця вдала спроба поєднати в одному флаконі суміш із різноманітних музичних впливів. Quiet Advice понад усе прагнуть реалізувати себе на українській незалежній сцені, проте стати помітними й увійти в одну когорту з Septa, Bojevilla чи VOVK вони зможуть лише за тої умови, якщо будуть старанно працювати над недоліками й вчитися на власних помилках. Тільки тоді ми зможемо по-справжньому оцінити потенціал молодого полтавського гурту.

Quiet Advice — полтавський гурт, який розпочав діяльність у 2017 році. На їхньому рахунку два сингли, дебютний EP та кілька відео. Серед гуртів, якими надихалися музиканти, Deftones, Norma Jean, Dredg, Incubus, Every Time I Die, Black Peaks та Arcane Roots.

Quiet Advice у соцмережах:

1. Place. City. Forest.
2. Take Hold