Nadnova випустив моторошний альбом

Нещодавно електронний проєкт Nadnova представив новий альбом – "Не остання ніч". Той вийшов на нішевому лейблі ОЧІ.

Євген, засновник формації, написав усі композиції самостійно впродовж 2-3 місяців. До кінцевого оформлення музики долучився його колега, дотичний до діяльності лейблу.

"Федір Ткачов, наш резидент, допоміг мені з технічними питаннями та мастерінгом треків. Він надав альбому як сильної атмосфери, так і якісного звуку", – розповідає Євген Неформату.

Підхід самого виконавця до створення альбому був досить виваженим – він не відступав від роботи над конкретним треком як тільки почав її й не змінював те, якою виходила композиція.

Хоча музикант не вважає за потрібне відкривати конкретні події й явища, затаєні в альбомі, він однозначно задумував його як моторошну роботу.

"Чесно зізнаюся, мені завжди важко описувати словами свою музику, і цей альбом не виняток. Але в мене була ідея і ціль зробити горор-фільм, тільки без фільму, щоб слухач повністю занурився у страх і біль. Митець завжди вкладає у свої твори самого себе, тож вітаю у своєму світі!"

За словами Євгена, обкладинка альбому досить повно передає його основний настрій. Її виконав Kir Malov, із яким музикант планує співпрацювати й надалі.

Ця музика спрямована пробуджувати "страшні, сумні або навіть жахливі спогади й фантазії", які виконавець сам пережив. Проте цей негатив не навічно, констатує Євген.

"Останній трек – він ритмічний, не похмурий. У якомусь сенсі, він має виводити людину з пітьми, повертати її до життя. І назвою альбому я натякаю, що, незважаючи на жахливі часи, які ми всі зараз переживаємо, це не остання наша ніч. Буде новий день, у якому ми будемо важко боротися за свою культуру й свободу. І ми зможемо".

Музикант закликає слухати цей альбом одразу повністю, у навушниках і з заплющеними очима. Саме за таких умов його можна відчути цілковито.

Тепер Євген готує лайв-сет, який міститиме як ембієнт-, так і дарк техно-/ дарк диско-складові. Окрім того, він має кілька невипущених брейкбіт-треків, які, можливо, оприлюднить наступними.

Nadnova – сольний електронний проєкт, який заснував київський музикант Євген у 2020 році, під час пандемії коронавірусу. У межах цього проєкту виконавець багато експериментує з різними напрямками електроніки й не обмежується чимось конкретним. Назву проєкту дало захоплення виконавця космосом. Наразі в його дискографії кілька мініальбомів, альбом "Не остання ніч" (2023) і низка синглів.

Nadnova у мережі:

https://www.instagram.com/yevhen_nadnova/

Фото обкладинки – надав виконавець