Hulla повертається з новим синглом

Ужгородські грайндери Hulla нещодавно презентували новий сингл "Typy Hüna" з одразу двома варіантами зведення. 

Протягом травня – червня на одній з ужгородських студій музиканти записали усі свої партії, а доки чекали зведення від Алекса Сєдіна (Ghostalgy prods.), їхній друг Андрій Свид зробив власний фан-мікс, що теж увійшов до фінального релізу.

Сам трек учасники Hulla створили ще кілька років тому й виконували на концертах без назви. А для запису його обрали через простоту виконання. Надихалися при цьому піснею гурту Dead Infection "Take Your Pants Off".

"Ми ні в якому разі не копрограйнд гурт, і Бристольська шкала форми калу тут теж ні при чому.

Для нас інструментальна складова пісень завжди первинна, ми не надаємо великої уваги текстам та концепціям, хоча вокаліст Роберт має таке трагікомічне бачення: "Накопичення проблем (лайна) в країні, та, зокрема у світі, стає дедалі масштабнішим і виходить за рамки планети у космос, який сам по собі символізує нашу свідомість". Умлаут – такий собі триб'ют метал/панк традиціям, космос на обкладинці – пісні вже згаданих Dead Infection "Flying Shit in the Outer Space".

Коли ми отримали на руки обидві версії міксу то зрозуміли, що це можна обіграти й через назву синглу", – пояснили учасники гурту у коментарі Неформату. 

Таким чином назву треку можна читати як "типи гуна" (на закарпатському діалекті "гуно" – означає лайно). 

Для обкладинки релізу хлопці використали рандомне фото з мережі. Гітарист Корнел Контрош оформив дизайн обкладинки, а ще на його ж лейблі GorySound prods. скоро вийде нова касета Hulla

Водночас музиканти зазначають, що війна доволі негативно вплинула на їхню творчість, що можна було почути і на минулорічному EP "The Recovery".

"Ми і в мирний час, і зараз, не дуже вели активну концертну, та й не тільки, діяльність, оскільки учасники зайняті основними справами, тому Hulla останнім часом набула статусу більш студійного проєкту. Можливо, у майбутньому ситуація зміниться на краще. А взагалі, в наші часи треба цінувати й таку можливість, що ми і робимо", – додають музиканти. 

Надалі у планах Hulla – запис лонгплею за грайндовими мірками, тобто  хоча би 10-15 хвилин матеріалу.

Hulla – ужгородський ґорґрайнд гурт, створений наприкінці 2020 року. Дискографія нараховує два мініальбоми. Серед інфлуенсерів музиканти вказують Dead Infection, Squash Bowels, Epicrise, Mental Demise, ранній Genesis та lo-fi house.

Hulla у мережі:

https://hulla.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/hullagrind

Фото надане гуртом