Глава 94 припиняє існування

Днями на офіційних сторінках львівської реп-формації з'явилося повідомлення про те, що Глава 94 припиняє діяльність проєкту. 

"Більше десяти років гурт Глава 94 існував в тій чи іншій формі — як реп-колектив, як об'єднання артистів, а останнім часом ми навіть пробували перерости в лейбл. Але — час бере своє, ми змінюємось і наші шляхи йдуть все далі один від одного. Впевнені, ви це вже встигли помітити: різні погляди, різні пріоритети виливаються в зовсім різну музику.

Тому ми прийняли рішення завершити існування проекту Глава 94. Відтепер Паліндром, Гоня, Sonnium — незалежні окремі артисти, котрі рухатимуться кожен своїм шляхом", — йдеться у повідомленні гурту.

Нагадаємо, гурт Глава 94 утворили ще у 2010 році двоє реп-виконавців — Степан Бурбан (Кашляючий Ед, паліндром) та Ігор Гутник (Гоня) А кілька років тому учасником формації став третій реп-виконавець Sonnium (Дмитро Паранчук).

Однак після збірки "Вафлі" (2019) та сингла "Нівелір" (2021) хлопці переважно концентрувалися на сольних релізах і власній кар'єрі. Зокрема Степан активно розвивав свій інді-проєкт паліндром, що наразі здобув відчутний успіх в рамках України. Sonnium останні кілька років переважно випускав сингли, і Гоня в той самий час також активно займався сольною реп-творчістю (наше видання перестало висвітлювати діяльність Гоні після скандального інтерв'ю 2020 року). 

 

Сторінки Глави 94, за словами музикантів, залишаться у соцмережах, але будуть неактивними — "як архів історій, які нас сформували". Водночас виконавці закликають і надалі слідкувати за їхньою персональною творчістю.