Velja видали сингл до річниці Чорнобильської трагедії

У День пам’яті Чорнобильської трагедії, 26 квітня, прогресив-метал гурт Velja видав символічний сингл "Chornobyl 22". Також виконавці зняли кліп на нього.

Музиканти почали підготовку композиції восени минулого року, а завершили вже в лютому, тоді ж почалися зйомки кліпу.

"Ідея написати пісню про Чорнобиль завжди була в наших думках і планах. Спочатку повномасштабний наступ загальмував нашу творчість, але після того, як воєнні дії зачепили зону відчуження, стало зрозуміло, що ця ідея набула нових сенсів, на жаль. Думка про те, що наша багатостраждальна земля стала на сторону українських воїнів, не полишала й вилилася у цю пісню", – розповідає Стася, вокалістка гурту, Неформату.

Стася написала лірику для цієї композиції, а над музичною складовою працювала в парі з гітаристом Кирилом.

Слухайте сингл на стримінгах: YouTube Music, Spotify

У цьому синглі музиканти зосереджуються не стільки на трагедії 1986 року, скільки на новітній історії чорнобильської зони відчуження. Зокрема лірика торкається того, як російські військові копали траншеї в ґрунті, забрудненому ядерними відходами, під час свого наступу на українські території.

Кліп на сингл зрежисував Віктор Придувалов, який також працював над роликами для Stoned Jesus, ДахаБраха й інших.

Velja – прогресив-метал гурт, який базується в Києві, але був народжений у трьох різних містах – Харкові, Києві та Макіївці, в різні роки. Колектив об’єднався у столиці в 2020 році. За плечима музикантів низка синглів і дебютний ЕР "Modern Disbalance". У 2021 році гурт був номінований метал-премію "The BUMA".

Velja в мережі:

https://www.facebook.com/veljaband
https://www.instagram.com/velja_band/

Фото обкладинки – надали виконавці