ummsbiaus видала альбом нічної музики

Нещодавно електронна виконавиця ummsbiaus випустила альбом "Enerhomor". Треки з нього вже були представлені наживо під час тематичного перформансу.

Альбом вийшов на лейблі Mystictrax. Над композиціями музикантка працювала близько місяця й описує цю роботу як несвідомо-інтуїтивну.

"Я навіть не можу відновити у пам’яті сам процес створення, тільки пам’ятаю, що поставила собі дедлайн – 26 листопада, адже хотіла завершити до Дня пам’яті жертв Голодомору. Тоді показала "Енергомор" у вигляді експериментального перформансу. Згодом я написала київському лейблу Mystictrax. Зробити пресреліз виявилося складніше, ніж я думала. Ці треки важко описувати, навіть зараз. Мені здається, вони без слів здатні розповісти власну історію", – ділиться ummsbiaus із Неформатом.

Основу треків склали записи, які музикантка робила протягом року в Києві.

"Наприкінці жовтня 2022 року, коли через нескінченні обстріли енергетичної інфраструктури Київ занурився у майже суцільну темряву, я відчула якийсь особливий зв’язок із містом, у якому прожила 26 із 27 років свого життя. Мені на мить здалося, що Київ – немов дитя, що от-от замерзне, і я маю його якось зігріти. Але я не могла, бо була далеко", – пригадує вона.

Відколи ummsbiaus почала переслуховувати свою колекцію спогадів, перед нею поступово поставав майбутній реліз.

За словами виконавиці, "Enerhomor" – нічна музика, оскільки почути її можна лише в повній темряві.

"Холодна байдужість трансформатора тримає в собі силу, здатну спалити все за лічені секунди. Ця парадоксальність струму вплетена у звукове рядно альбому. Текстури темного міста, монотонні звуки та нічне передчування чогось лякаючого. Там багато темних текстур. Рідше – мажорний світлий згук, саме згук, а не звук, бо звучить він відлунням. Це сподівання на те, що врешті буде світло. І воно точно переможе темряву".

Тепер виконавиця зосереджена на наступному ЕР, в якому експериментуватиме зі сприйняттям звуків під час сновидінь. Передовсім музикантку зацікавило те, як мозок інтерпретує звукові сигнали під час сну, тож вона вирішила присвятити цей темі мініальбом.

ummsbiaus – сольний електронний проєкт київської виконавиці Єлизавети Драч, який випускає музику з 2022 року. Наразі в дискографії проєкту один сингл і альбом "Enerhomor" (2023).

ummsbiaus у мережі:

https://www.instagram.com/ummsbiaus/

Фото обкладинки – надала виконавиця