Red Eyed Hyena видають перший альбом

Сьогодні вийшов дебютний альбом стоунер-рок гурту Red Eyed Hyena під назвою "Tried & True". Раніше ви могли чути їхню музику лише наживо.

Матеріал, представлений в альбомі, музиканти писали впродовж 2016-2019 років і тимчасом активно грали його в різних містах України.

"Вихід альбому планувався на 2019-2020 роки, але робота постійно відкладалась через різноманітні негаразди. На початку 2022 року було записано все, окрім вокальних партій, але з початком повномасштабної війни бажання займатись музикою, як і в багатьох, абсолютно зникло. Натомість наша студія стала притулком для музикантів переселенців – музика допомагала їм впоратися зі стресом перебування далеко від рідного дому, а комусь і пережити його цілковиту втрату. Саме за таких обставин знятий лайв Robust Strive Chronicles. І це ж підштовхнуло завершити почате, поки ще була така можливість", – розповідає Макс, гітарист гурту, Неформату.

Усі процеси підготовки альбому проходили на згаданій студії музикантів.

"Цією музикою ми намагалися наблизити слухача до омріяних пустель і каньйонів Америки, де фура-привид мчить по старому шосе крізь ніч. Окрім звичних для жанрів стоунеру і думу, жирних рифів, у ній також можна почути нотки блюзу й південного року", – додає Макс.

Окремо музиканти виділяють композицію "The Tale of Marvin Heemeyer", яка виходила окремим синглом у 2019 році й була включена до збірки WEEDIAN "Trip to Ukraine". Композиція тематично побудована навколо історії з життя американця Марвіна Хімеєра.

"Марвін жив у маленькому містечку Ґренбі, Колорадо, де зіткнувся з корупцією, яка знищила справу його життя. Коли він безрезультатно спробував всі легальні методи [боротьби з нею], то вирішив взяти звершення справедливості у власні руки. Марвін перетворив бульдозер у саморобний танк і протягом двох годин зрівнював будівлі з землею. Поліції залишалося лиш безпорадно бігати навколо, адже жодні кулі не могли пронизати його творіння".

Іншим по-своєму важливим треком для музикантів є кавер на композицію "God Luck and Good Speed" гурту Weedeater. Саме на концерті останніх, що проходив у Києві, музиканти вперше познайомилися й заговорили про заснування свого проєкту.

Тепер Red Eyed Hyena планують низку благодійних концертів за участі своїх колег із жанру. Також вони мають бажання писати новий матеріал, у якому хочуть досягти ще більшої потужності звуку й вийти за межі обраного стилю.

Red Eyed Hyena – стонер/дум-гурт, який заснували двоє друзів дитинства у 2015 році, в Івано-Франківську. Пізніше до музикантів доєдналися басист і ударник, після чого вони дебютували наживо на фестивалі Electric Meadow. їхня музика потрапила в збірки Robust Fellow Sampler і Weedian - "Trip to Ukraine", також гурт включили до всесвітньої енциклопедії "The Stoner Freaks Anthology". Із 2021 року музиканти самі організовують мініфестиваль Riff Plantaion в Івано-Франківську, як для популяризації жанру, так і для збору грошей на військові потреби тепер.

Red Eyed Hyena в мережі:

https://www.facebook.com/RedEyedHyenaBand/
https://www.instagram.com/redeyedhyena/

Фото обкладинки – Facebook виконавців