Довгий Пес висміює шароварщину у новому треку

Львівський хіп-хоп виконавець Довгий Пес та молодий бітмейкер 121 представляють новий трек "ККК (Культ Культури і Кон'юктури)", у якому рефлексують на нову хвилю шароварщини та "байрактарщини" в українській музичній культурі. 

Повну версію треку слухайте на стримінгах 

"В час, коли українське око та вухо відвернулось, нарешті, від контенту нашого зло%&учого сусіда — очікуєш ренесансу української культури, адже "all eyes on you". Але ні, український шоубіз та ті, хто йому потикає, ті, які до нього невпинно прагнуть, починають нести таку відбірну дич, яку, можливо, і не робили до того. Це паразитування старого, зросійщеного грибка на мізках людей, котрі той грибок сумлінно доглядали – не дозволяє бачити творчість по-іншому. Ті самі люди, які були сірими кардиналами артистів фаст-фуд музики, лишились на своїх місцях, і тепер кормлять невибагливого слухача лайном українською мовою, під солодкі звуки сопілок. Ми це кличемо Культом Культури і Кон'юктури. Викинь зі своїх плейлистів лайно, адже лайно на вході не дасть чогось класного на виході... і це ми про твої мізки", - йдеться в описі треку. 

У коментарі Неформату Довгий Пес додає, що відчув певний ріст інтересу до своєї творчості, як то відбувається зараз із багатьма музичними нішами, але з реп-івентами DVIR ситуація інша: 

"Минулої весни загальні цифри слухачів та прослуховувань виросли, але потім так само різко впали, з початком масштабних інфраструктурних обстрілів. Тепер пробую відновлювати інтерес до своєї музики, який трохи вщух за холодну пору.

На DVIR ходять ті, хто і ходив. Як і колись — все залежить від запрошених гостей. Якщо це хтось цікавий — приходить більше, і навпаки. На нові імена тяжкувато вломити людей іти, навіть не допомагає якийсь кредит довіри до вечірки. Ну але я їх розумію". 

Водночас до створення цього треку Довгий Пес залучив саме нове ім'я — молодого бітмейкера 121, на якого радить звернути увагу: 

"Молодий чувак, який не пішов за трендами, а пробує робити якесь гарне, унікальне звучання. Останнім часом багато грає лайвом на різних вечірках Львова, тому якщо бачите 121 - йдіть та послухайте. Думаю, що він зробить продакшн ще багатьом реперам".

Сам же Довгий Пес обіцяє протягом року випустити ще досить багато синглів (альбомів не буде), а також активно виступати й збирати кошти на ЗСУ. Зокрема на наступний місяць вже анонсовані кілька концертів з живими музикантами БІА Рітм - 6 травня у Львові та 12-го у Києві. 

"Original Dizzy мене підштовхнув до таких експериментів, і я не сильно пручався, тому ми спробували і вже зіграли 3 рази. Людям подобається, вони більше відчувають драйв музики, ніж від гепання біта. Я стараюсь розуміти наших людей: в нас такі штуки, як реп, як виступи просто під біт, популярні хіба в ось таких колах, як реперські. Всі звикли, шо то мають якісь музиканти бути на сцені, шо вони грають, і це – музика. Більш звичний візуальний музичний формат для українця. Мені якось теж більш драйвово під той флоу насипати репу", - додає виконавець.

 

Довгий Пес (Олександр Благодеров) — український хіп-хоп виконавець, учасник хіп-хоп об'єднання Ціна Ритму, Kickit Crew. Розпочав писати реп у 2008 році, а перший реліз видав у 2010. Зараз проживає і творить у Львові. Започаткував львівські хіп-хоп вечірки DVIR і дотепер ними займається.

У треках підіймає гостросоціальну тематику, але не обходиться без більш звичних для сучасного хіп-хопу тем, також намагається інтегрувати гумор до українського репу.

Довгий Пес у мережі:

https://ffm.bio/dovheepes